Mainos

Perheensä surmannut äiti tappoi itsensä myöhemmin

Tutkimuksissa on myös varmistunut, että isä ja lapset surmattiin heidän nukkuessaan.

Porvoossa Anttilan kylässä kesäkuun puolivälissä tapahtuneen perhesurman tutkimuksissa on käynyt ilmi, että perheen äiti tappoi itsensä selvästi myöhemmin kuin miehensä ja kaksi lastaan. Surmalaukaukset ammuttiin aamuyön ja aamun välisenä aikana. Tutkinnan johtajan ylikomisario Bengt Renlundin mukaan perheen isä on ammuttu ensin ja sen jälkeen lapset.

- Lisäksi on varmistunut, että isä ja lapset on surmattu heidän nukkuessaan. Kaikilta, myös äidiltä, on löytynyt pitoisuuksia unilääkkeestä. Siihen eivät tutkimukset kuitenkaan pysty antamaan tarkkaa selvitystä, että oliko äiti ottanut unilääkettä jo ennen vai vasta jälkeen surmien. Määrä ei olisi yksin aiheuttanut kuolemaa, Renlund sanoo.

Unilääkkeen äiti oli hankkinut edellisenä päivänä laillisesti.

Isällä ei tietoa rahaongelmista

Renlundin mukaan kaikki tutkimustulokset puhuvat myös sen puolesta, ettei perheen nuohoojayritystä pitäneellä isällä ollut todellista käsitystä tragediaan johtaneista veloista. Äiti vastasi itsenäisesti sekä perheen yrityksen kirjanpidosta että perheen muista raha-asioista.

- Taktisissa tutkimuksissa on käynyt myös ilmi, että äiti oli suunnitellut ennakkoon teon, eikä hän tehnyt sitä hetken mielijohteesta, Renlund sanoo.

Renlund ei suostu paljastamaan sitä, mitkä seikat viittaavat ennalta tehtyihin suunnitelmin. Renlund myöntää, että edellisenä päivänä perheen asunnosta kuultu laukaus on yksi suunnitelmallisuudesta kertova seikka. Äiti olisi harjoitellut pumppuhaulikon käyttöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.