Perheenäidillä on kuusi lasta: Nyt hän paljastaa salaisuutensa – näillä kikoilla arkiaamuista selviää hengissä

Helppoja leikkejä lapsille ilman älylaitteita 5:44
Helppoja leikkejä lapsille ilman älylaitteita.

Koulut alkavat pian ja arkirutiineihin kannattaa jo valmistautua. Päiväkotiarkeen paluu loman jälkeen vaatiikin lapsilta totuttelua. Kuuden lapsen äiti jos kuka tietää, miten aamuista selvitään lasten kanssa, joten nappaa tästä uusia vinkkejä talteen. 

Krechelle Carter on australialainen kuuden lapsen äiti, joka on muodostanut aamuihinsa selkeitä selviytymiskeinoja. Carter kirjoitti aamurutiineistaan blogissaan.

Herää ennen lapsia ja ota itsellesi hengähdystauko 

Krechelle herää aina kolmekymmentä minuuttia ennen lapsia ja juo kahvin, meikkaa, pukeutuu ja ehkä käy suihkussa. 

Sama aamupala kaikille 

Krechelle ei anna lasten valita erilaista aamupalaa keskenään, vaan kaikki syövät saman aamupalan yhdessä. Jos lapsilla olisi valinnanvaraa, tulisi aamupalan valinnasta ja aamupalojen eroista helposti riitaa lasten kesken. 

Vaatteet valitaan jo edellisenä iltana 

Vaatteet Carterin perheessä valitaan jo edellisenä iltana. Kuuden lapsen äiti on huomannut, että kun vaatteet on valittu edellisenä iltana, vaatteiden etsimiseen ja sovitteluun ei hukkaannu aamulla aikaa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä. 

Lastenohjelmille riittää 10 minuuttia aamuisin 

Carterin perheessä tv:lle annetaan aikaa vain silloin, jos muut toimet on tehty. Yleensä Krechelle siivoaa keittiötä 10 minuuttia ja lapset saavat sen ajan katsoa tv:tä. 

– Rakastan sitä tunnetta, kun voi sulkea puhtaan kodin oven, Krechelle sanoo. 

Laita lapset autoon yksitellen 

Jos lapset laittaa autoon yhtä aikaa, lapset juoksevat reppuineen ja laukkuineen, törmäilevät ja meluavat. Sen takia Krechelle laittaa lapset yksitellen autoon ja turvavöihin. Näin kaaokselta vältytään. 

Tarvittaessa meikki autossa 

Jos lapsia vievä aikuinen sattuu olemaan nainen, joka tahtoo meikata aamuisin, sen voi tehdä myös autossa ennen liikkeelle lähtöä. Kuusi minuuttia riittää hiusten harjaukseen ja kevyeen meikkiin. 

Lue myös:

    Uusimmat