Harkinnassa uusi koulureppu? K-kaupan valikoimapäällikkö paljastaa syksyn ehdottomat hitit – vanhempi, huomio nämä asiat ostoksilla

Koulut alkavat elokuun puolivälin aikoihin ja loppukesä on K-Citymarketin valikoimapäällikön mukaan kaikkein vilkkainta koulutarvikkeiden ostoaikaa. Reppukaupoille kannattaakin suunnata mahdollisesti jo nyt. Mitä sitten koulureppujen valinnassa pitäisi huomioida ja miten digitalisaatio näkyy uusissa koulurepuissa?

Kirjat katoavat kouluista, perinteisten reppujen tilalle tulvii jumppapusseja ja läppärilaukkuja

– Nykyään kirjoja käytetään kouluissa yhä vähemmän. Se asettaa repuille uusia haasteita ja reppuihin on ilmestynyt läppäritaskuja helpottamaan läppärin kuljetusta, kertoo Tuula Greus K-Citymarketista.

– Pienemmillä tarhaikäisillä on kyllä edelleen paljon perinteisiä reppuja. Perinteiset reput ovat ne meillä edelleen muutenkin myyvimmät reput.

Greus kuvailee kuitenkin, että reppujen variaatio on laajentunut huimasti esimerkiksi verraten viiden vuoden taakse. Kun koulukirjoja tarvitaan vähemmän, moni lapsi kulkee koulussa jumppapussin kanssa. Reppujen koot ovat hiukan pienentyneet.

Monessa repussa on nykyään läppäritasku, ja shopperit eli isot olkalaukut ovat yläkoululaistyttöjen ja lukiolaistyttöjen suosiossa repun sijasta.

Valitse reppu lapsen iän ja koon mukaan näin

Greus sanoo, että uusi reppu olisi aina hyvä sovittaa lapsen tai nuoren kanssa. Kaikille lapsille eivät käy kaikki reput.

– Tarharepuissa ei yleensä tarvita pikkutaskuja, mutta kouluikäiset tarvitsevat pikkutaskuja avaimille ja puhelimille.

Huomioi selän kuorma: tarkista selkätuki ja olkahihnat

– Mitä leveämmät olkahihnat, sitä tukevampi. Hihnojen tulisi olla säädettävät ja niiden ohella selkätuen merkitys korostuu. Jos repussa on painoa läppärin ja koulukirjojen kautta, selkätuen tulisi olla hyvä.

Turvallisuusasiatkin on hyvä huomioida repun valinnassa, sillä markkinoilta löytyy esimerkiksi heijastavia tai led-valoin varusteltuja reppuja.

​​​​​​​

Isoja hittireppuja nyt

– Kuvalliset reput ovat pienten koululaisten ja tarhaikäisten suosikkeja. Kissat ja hepat ovat tyttöjä kiinnostavia, emojireput taas unisexmallisia. Legot taas ovat pitkään pitäneet pintansa ja ovat sekä poikien että tyttöjen suosikkeja, Greus summaa hittireppuja.

Sporttiset merkit ova taas isompien lasten suosiossa, kuten Björn Borg ja Puma.

Greus tuo esiin myös sen, että koulureppujen tarpeissa on koulukohtaisia eroja ja siksi vanhempi voi kysyä opettajaltakin vinkkejä koulurepun valintaan.

Jos koulussa käytetään paljon läppäriä tai tabletteja, repun tarpeet ovat erilaisia kuin silloin, jos koulussa painottuu koulukirjojen käyttö. Sopivan repun tai laukun kanssa uusi lukukausi on mukavampi aloittaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat