Mainos

Perheasunnon perusparannus: väliovien asennus

Perheasunnon välioviksi Nina valitsi kehysovet. Toisessa mallissa peili on umpinainen, mutta eteisen ja olohuoneen välisessä pariovessa on samettipintaiset maitolasit.

Asennusmenetelmä oli käytännössä sama molemmille ovimalleille: puitteet kiinnitettiin ruuveilla ja tiivistettiin paikalleen polyuretaanimassalla. Puitteet koottiin lattialla ja soviteltiin oviaukkoon, saranapuolen puite mitattiin ensin tarkasti suoraan ja sitten yläpuite sen mukaisesti. Puitteet aseteltiin oikeaan asentoon pienillä puukiiloilla ja kiinnitettiin ruuveilla. Ovilehti nostettiin paikalleen ja sen avulla oli helppoa saada puitteiden loput osat oikeaan paikkaan ja asentoon.

Ovia voi kääntää kuinka päin hyvänsä ja niiden kätisyyttä ja aukeamissuuntaa pystyy vaihtamaan. Lukkopesän voi kääntää ympäri ja lukon kielen kiepauttaa ympäri vastaamaan oven käyntisuuntaa.

Ovien käyttö- ja huoltomukavuutta ajatellen kannattaa valita säätösaranallisia ovia, joiden puitteissa on valmiina tiivisteet.

Tiivisteen ansiosta oven käynti on pehmeä ja hiljainen, kun lapsetkaan eivät pysty paukauttamaan sitä kiinni liian kovaa. Säätösaranat puolestaan auttavat pitämään käynnin hyvänä jatkossakin, sillä uusi ovi puitteineen liikkuu ja elää jonkin verran varsinkin ensimmäisen vuoden aikana. Säätösaranoilla tilanne on helppo korjata tarvitsematta koskea puitteisiin.

Pariovien asennus ei poikennut yksilehtisistä ovista, ainoastaan yläpuun asento tarkistettiin lopuksi keskellä olevalla ruuvilla.

Listoitus on oven asennuksessa viimeinen työ. Niiden vaikutus ulkonäköön on hyvinkin huomattava ja listojen leveyksillä ja profiileilla voi saada aikaan juuri haluamansa vaikutelman. Perheasuntoon Nina oli valinnut profiililtaan neutraalit, 40 mm levyiset ja 14 mm paksut valkoiset mdf-listat, jotka sopivat hyvin yhteen sileäpintaisen oven kanssa.

Lattialämmityksellä asumisviihtyisyyttä

Keittiö lattiaan ja märkä- sekä WC-tiloihin asennettiin lattialämmitys.

Siinä ei ollut sinänsä mitään erikoista, mutta sitäkin erikoisempi on langaton ohjausjärjestelmä. Keskusyksikön avulla voidaan säätää kunkin tilan lämpötilaa itsenäisesti erillisten huonetermostaattien kautta.

Laitetta voi käyttää samalla tavalla myös katto- tai patterilämmitykseen ja mikä parasta, se toimii aivan yhtä jouhevasti muidenkin lämmitysratkaisujen kanssa - vaikkapa vesikiertoisen lattialämmityksen.

Lattialämmityksen lisäksi laitteella voidaan ohjata - tietysti langattomasti - myös valaistusta ja vaikkapa autopistokkeita. Matkalle lähdettäessä voidaan ohjelmoida tietty lähtöpäivämäärä, jolloin asunnon lämpötilaa lasketaan ja paluupäivä, jolloin se taas nostetaan tavanomaiselle tasolleen. Tulevaisuuden tarpeita ajatellen laitteessa on paikka muistikortille, jonka avulla voidaan päivittää tiedostoja ja saada erilaisia lisätoimintoja.

Lisätietoja:

Ovet:

JELD-WEN Suomi Oy

www.kilsgaard.fi

Lattialämmitys:

www.devi.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.