Mainos

Pepsi ostaa Sodastreamin miljardisummalla – Virvoitusjuomajätit rynnivät nyt terveysbuumin perässä

Limsajätti PepsiCo ostaa kotona valmistettavista hiilihappojuomista tunnetun Sodastream-yhtiön. Virvoitusjuomien kulutuksen laskiessa, yhtiöt hakevat uutta kasvua terveellisempien juomien parista.

Amerikkalainen virvoitusjuomayhtiö PepsiCo ilmoitti ostavansa Sodastream-yhtiön 3,2 miljardilla dollarilla, jonka tuotteita löytyy monesta suomalaisesta kodista. Euroissa kauppahinta on noin 2,8 miljardia. 

Israelilaisen Sodastream-yhtiön tuotteilla voi valmistaa kotitekoisia hiilihapotettuja juomia. Sodastream on markkinoiden suurin hiilihapotuslaitteiden myyjä.

Pepsi maksaa yhtiöstä 144 dollaria osakkeelta, joka on 11 prosenttia yli Sodastreamin päätösnoteerauksen New Yorkin pörssissä perjantaina.

Virvoitusjuomayhtiöt rynnivät terveysbuumin perässä

Limsayhtiöt PepsiCo ja Coca-Cola ovat viime aikoina laajentaneet toimintaansa ja kilpailuaan terveellisempien juomatuotteiden pariin.

Juomajättien kilpailu on kiristynyt viime aikoina, sillä Coca-cola osti hiljattain itselleen osuuden Bodyarmor-urheilujuomamerkistä.

Bodyarmor on viimeisen neljän vuoden aikana vakiinnuttanut itselleen jalansijaa Pepsin Gatoraden ja Coca-colan Poweraden hallitsemilla markkinoilla.

Limsayhtiöt ovat hakeneet uutta kasvua erityisesti terveellisten juomien parista, kun virvoitusjuomien kulutuksen lähdettyä laskuun.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja