Pentti Matikainen oli pudota tuolilta, kun Doug Shedden pamautti uutisen Jere Karalahdesta: "Kutsuin häntä Elvikseksi"

0:58
Ote Karalahti-elokuvasta: Doug Shedden yllätti Jere Karalahti -päätöksellään HIFK:ssa – Pentti Matikainen tyrmistyi.

Doug Sheddenin valmennuskausi oli yksi värikkäistä ajanjaksoista HIFK:ssa. Shedden kertoo uutuuselokuvassa suhteestaan Jere Karalahteen. 

SM-liigassa kuhisi, kun värikäs ja rajuista otteistaan tunnettu Doug Shedden tuli HIFK:n valmentajaksi kaudella 2005–06. 

Joukkueen yksi kärkipelaajista oli Jere Karalahti. Hän oli palannut NHL:stä Suomeen ja kiekkoillut kaksi kautta kasvattajaseurassaan. 

Shedden ymmärsi heti, millaisesta poikkeustapauksesta on kyse. 

– Hän kuvitteli olevansa kuningas, joten aloin kutsua häntä Elvikseksi, Shedden sanoo Solar Filmsin tuottamassa Karalahti-elokuvassa. 

Shedden kohahdutti valitsemalla Karalahden kapteeniksi. Se aiheutti paljon ihmetteleviä reaktioita. 

Pentti Matikainen melkein putosi tuolilta ja sanoi, ettet voi nimetä häntä kapteeniksi.

– Hän on HIFK:n kuningas joka tapauksessa. Ajattelin, että jos nimeän hänet kapteeniksi, ehkä hän lopettaa harjoitusten jättämisen väliin ja on vastuullinen. 

"Ei hard feelings"

Tavat eivät kuitenkaan parantuneet, vaikka Karalahti sinänsä arvostikin Sheddeniä valmentajana. Toimitusjohtaja Matikainen joutui siivoamaan Karalahden jättämiä "sotkuja" kerta toisensa jälkeen ja rankaisemaan häntä. 

–Jere otti nöyrästi vastaan taloudelliset sanktiot, jotka olivat välillä koviakin. Hän myönsi virheensä ja asia oli loppuunkäsitelty. Ei jäänyt hard feelings puolin eikä toisin, Matikainen muistelee. 

Karalahden viikonloput menivät usein pitkäksi, eikä maanantain harjoituksiin osallistuminen ollut päällimmäisenä mielessä. 

– Jerestä piti katsoa, että hän selviää loppupeleissä sinne minne pitääkin, treeneihin, Karalahden kaveri kertoo Juuso Syrjän ohjaamassa dokumenttielokuvassa. 

Karalahti-elokuva elokuvateattereissa 5. helmikuuta. Voit katsoa otteita elokuvasta tämän jutun videoilta. 

0:51
Jere Karalahdesta tehtiin huumeiden vastaisen kampanjan edustaja – HIFK-legenda Frank Moberg nauraa sattumukselle Karalahti-elokuvassa.

0:26
Karalahti-elokuva: Entinen NHL-joukkuekaveri nauraa edelleen Jere Karalahden tempaukselle: "Ajattelin, että tuolla kaverilla on ongelmia."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja