Pelkojen kourista olympiamitaleille: Simone Bilesin salainen ase paljastui – "Olen ikuisesti kiitollinen"

Mestarivoimistelija Simone Biles on jakanut kiitosta salaiselle harjoituspaikalleen sen jälkeen, kun hän nousi vaikeuksista olympiapronssille puomifinaalissa Tokiossa

Biles, 24, on ollut Tokion kisojen kohutuin urheilija. Rion nelinkertainen olympiavoittaja tuli Tokioon naisten telinevoimistelun ylivoimaisena suosikkina, mutta joukkuekisan finaalissa pintaan nousseet henkiset ongelmat tukahduttivat odotetun mitalivyöryn.

Yhdysvaltalainen jätti joukkuekisan kesken, minkä jälkeen hän toipui mukaan ainoastaan puomin loppukilpailuun. Tässä auttoi harjoittelu salaisessa paikassa, Juntendon yliopiston tiloissa, Wall Street Journali uutisoi tiistaina

Biles kiitteli japanilaissalin järjestelyjä keskiviikkona Twitterissä

– Olen ikuisesti kiitollinen Juntendolle siitä, että sain harjoitella muista erillään ja hakea taitoni takaisin, Biles kirjoitti.

– Japanilaiset ovat erittäin ystävällisiä, ehkä ystävällisimpiä tapaamiani ihmisiä. 

Biles on kärsinyt varsinkin kierrehyppyihin liittyvistä peloista, ja on kertonut menettäneensä suuntavaiston vaativissa hypyissä. Tokion laitakaupungilla sijaitsevassa Juntendossa hän sai harjoitella salin pehmeillä matoilla ja hyppykuopissa. 

Biles sai Tokiosta puomin pronssimitalin lisäksi joukkuekisan hopean, joten hänen uransa olympiasaldo on nyt seitsemän mitalia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja