Henkisten haasteiden kanssa paininut Simone Biles sai kuulla ikävän suru-uutisen kesken olympialaisten – "Ihmiset eivät ymmärrä"

Voimistelutähti Simone Bilesin olympialaiset ovat olleet yhtä vuoristorataa. Henkisten haasteiden kanssa kamppailut Biles sai kuulla ikävän suru-uutisen kesken kisojen.

24-vuotias telinevoimistelutähti on ollut yksi Tokion olympialaisten puhutuimmista urheilijoista. Ennen kisoja Bilesin odotettiin putsaavan palkintopöydän naisten telinevoimistelussa, mutta yhdysvaltalaistähti joutui vetäytymään useammasta lajista henkisten haasteiden takia.

Biles palasi tositoimiin tiistaina, kun hän nappasi puomin olympiapronssia. Biles oli saanut kuulla suru-uutisen tätinsä kuolemasta vain päiviä ennen tiistaisen koitoksen, mikä ei ainakaan parantanut yhdysvaltalaisen olotilaa.

– Ihmiset eivät ymmärrä, mitä me käymme läpi. Kaksi päivää sitten heräsin uutiseen, että tätini menehtyi yllättäen. Se ei tehnyt olympialaisista yhtään helpompaa, Biles kommentoi Tokion olympialaisten virallisilla sivuilla.

Bilesin haasteiden myötä urheilijoiden mielenterveysongelmat on nostettu tapetille. Biles kokee itse, että aiheesta puhutaan aivan liian vähän.

– Se on asia, jota ihmiset käyvät paljon läpi ja se lakaistaan usein maton alle. Emme ole vain viihdettä. Olemme ihmisiä, joilla on tunteet.

Lue myös:

    Uusimmat