Pelicansin verkot vesillä – urheilupomolta herkullinen heitto tähtinimeen: "En tule kieltämään"

Pelicans-tähtivahti Patrik Bartosakilla on hyvin värikäs menneisyys – vastaanotto Lahdessa on ollut suvaitsevainen 2:42
Palaako tämä mies, Patrik Bartosak, Pelicansiin?

Pelicans etsii maalivahtia Jussi Olkinuoran tilalle. Jääkiekon SM-liigassa pelaavan lahtelaisseuran urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen vastaa kysymykseen Patrik Bartosakista herkullisesti.

Pelicans tiedotti tänään maanantaina, että Olkinuora on käyttänyt tämänkautisessa sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy sveitsiläisseuraan. Maan hallitseva mestari Geneve Servetti vahvisti myöhemmin maanantaina pestanneensa Olkinuoran loppukaudeksi.

Olkinuora nautti Pelicansissa ykkösvahdin asemaa ja pelasi tällä liigakaudella 20 ottelua, kun taas Jasper Patrikainen on nähty sesongin aikana uunissa yhdeksässä liigapelissä. CHL:ssä pelit jakautuivat tasaisemmin: Olkinuora neljä ja Patrikainen kolme matsia.

Kolauksena Pelicansille urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen ei olympiavoittajan ja kaksinkertaisen maailmanmestarin lähtöä pidä.

– En usko, että tämä mikään takaisku on, eiköhän se ole mahdollisuus. Jos mietitään esimerkiksi viime vuotta, kun Bartosak oli loukkaantuneena, erittäin hyvin Patrikainen kannatteli joukkuetta. Nyt hän saa vastaavaan aidon mahdollisuuden, niin en näe tätä minkäännäköisenä ongelmana, Laukkanen sanoo MTV Urheilulle.

Laukkasen mukaan Patrikaiselle annetaan sauma ykkösvahdin ruutuun, mutta Pelicans etsii samalla uutta veskaria.

– Kyllä meillä on targetteja ollut ja olemme varautuneet tähän asiaan. Tulemme ulos sen asian kanssa, kun on sen aika.

Bartosak takaisin?

Yksi mahdollisista nimistä lahtelaisten maalivahtiosastolle on Tshekin maajoukkueestakin tuttu Patrik Bartosak. Kohuvahti jätti taannoin ilmestymättä edustamansa Mountfield HK:n tapahtumiin, ja miehen taival tshekkiseurassa tuli marraskuun lopussa päätökseensä.

Laukkanen vastaa kutkuttavasti, kun häneltä kysyy, onko Pelicansille ennestään tuttu tähtivahti Bartosak mahdollinen vaihtoehto seuran maalille.

– En ole hänen kanssaan vielä keskustellut. Varmasti voi olla yksi vaihtoehto. En tule sitä kieltämään.

– Tämä koko keissi tuli puolessatoista päivässä viikonlopun aikana meille tietoon, niin en ole tässä vaiheessa vielä kerennyt asiaan sen enempää perehtyä. Taustatyötä on aikaisemmin tehty muilta osin kyllä, Laukkanen toteaa rekrytointiprosessista.

Ei närää, ei yllätys

Ilmiömäiseen vireeseen äitynyt Jussi Olkinuora hurjassa kiekkosateessa – TPS ylivoima pysähtyi upeaan venytykseen 0:25
Katso tästä näyte Jussi Olkinuoran torjuntatyöskentelystä Pelicans-maalilla: TPS-ylivoima pysähtyi upeaan venytykseen.

Närää Olkinuoran lähtö ei Laukkasen mukaan aiheuttanut, eikä torjuntaprosentilla 90,3 tällä kaudella operoineen miehen lähtö tullut puskista.

– Niin kauan kuin sopimuksessa on sellainen mahdollisuus ja hänen kanssaan sellaiseen sopimukseen päästiin, niin ei se yllätyksenä tule. Hän on kuitenkin Euroopan mittakaavassa huippumaalivahti.

– Jos mietitään esimerkiksi kun hän oli täällä viimeksi kaudella 18–19, niin hän pääsi urallaan eteenpäin. Veikkaan, että Jussikin on erittäin tyytyväinen siihen, miten organisaatiossa on asioita hoidettu.

Olkinuora murtautui Laukkasen mainitsemalla edellisellä Pelicans-kaudellaan Suomen maailmanmestarijoukkueeseen ja pelasi seuranneet kolme sesonkia KHL:ssä. Sittemmin hän kiersi AHL:n ja Ruotsin SHL:n kautta takaisin Suomeen, kunnes nyt kutsuu Sveitsi, joka oli ollut Olkinuoran mukaan hänen tavoitteenaan pitkään.

"Pyritty koko ajan viemään eteenpäin"

Kysymys kuitenkin kuuluu, onko Pelicansilta ollut järkevä liike peluuttaa Olkinuoraa niin vahvasti ja jättää Patrikaisen pelit vähemmälle, kun on ollut realistinen vaihtoehto, että Olkinuora lähtee kesken kauden ulkomaille.

– En nyt tiedä, olemmeko Olkinuoraa sen enempää peluuttaneet. Se on mennyt ihan sen kaavaan mukaan, mitä maalivahtivalmennus ja valmennus ovat päättäneet.

Olkinuora on mainitusti pelannut kauden aikana 20 SM-liigaottelua, Patrikainen 9.

– Se pitää täysin tilastollisesti kyllä paikkansa.

– Sen takia Patrikaista yritetään viedä koko ajan eteenpäin. Hän on oma juniori, jota ollaan koko ajan pyritty viemään eteenpäin.

– Minun mielestäni on oikeus ja kohtuus, että jossain vaiheessa hänkin saa näytönpaikkansa.

Lue myös:

    Uusimmat