Pelicansilta tutkintapyyntö – tämä Tappara-sikailu meni läpi sormien: "Jos on tarvetta, niin tehdään lisätoimenpiteitä"

Tapparan Nicholas Baptistelta hyvin kyseenalainen temppu: takoo poikittaisella mailalla Lars Bryggmania pään ja niskan alueelle 2:39
Tapparan Nicholas Baptistelta hyvin kyseenalainen temppu: takoo poikittaisella mailalla Lars Bryggmania pään ja niskan alueelle.

Lahden Pelicans on jättänyt jääkiekon SM-liigan kurinpidolle tutkintapyynnön torstain Tappara-ottelun tilanteesta, jossa Tapparan Nicholas Baptiste löi poikittaisella mailalla Pelicansin Lars Bryggmania. 

Baptiste hermostui kaksinkamppailutilanteessa Bryggmania vastaan ottelun kolmannessa erässä. Tappara-hyökkääjä antoi jäähän kaatuneelle vastustajalleen kaksi varsin napakkaa iskua poikittaisella mailalla pään ja niskan seudulle

Pääkuvan videolla kyseinen tilanne, joka päättyy Babtisten Bryggmaniin kohdistuneisiin iskuihin. 

Ottelun tuomaristo tarkisti tilanteen videolta. Baptiste sai kaksiminuuttisen väkivaltaisuudesta.

Tilannetta ei katsottu kurinpitokäsittelyn arvoiseksi, mutta Pelicans oli toista mieltä. Se teki tutkintapyynnön Babtisten toimista. 

– Jos mietitään sitä, miten sarjassa on aikaisempia tapauksia käsitelty, meidän näkemyksemme mukaan tässä tapauksessa ei mennyt ihan niin kuin aikaisemmin, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi MTV Urheilulle.

Laukkasen mukaan Bryggman ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa.

– No, kyllä hän varmaan ihan kunnossa on. Tilanne näytti aika vakavalta, sen takia me tähän reagoidaan. Ei me näitä huvikseen tehdä, Laukkanen tuhahti.

Laukkanen ei halunnut avata näkemystään tapahtuneesta tarkemmin vielä tässä vaiheessa.

– Kurinpito käy asian läpi, ja sen jälkeen, jos on tarvetta, niin sitten tehdään lisätoimenpiteitä.

Jos tutkinta ei tuota rangaistusta, Pelicans menettää 5 000 euron suuruisen käsittelymaksun. 

Liigan kurinpitopäätöksistä voi valittaa Urheilun oikeusturvalautakuntaan. Pelicans toimi näin aiemmin ainakin HIFK:n Micke-Max Åstenin taklattua lahtelaisjoukkueen Aatu Jämseniä joulukuussa. 

Pelicans ja Tappara pelaavat seuraavat ottelunsa lauantaina. Tappara matkustaa Turkuun TPS:n vieraaksi, Pelicans kohtaa kotonaan Rauman Lukon.  

Lue myös:

    Uusimmat