Pelätty norjalainen black metal -murhaaja vapautuu vankilasta

Norjalainen black metal -bändi Burzumin perustaja Varg Vikernes vapautetaan kiven sisästä ehdonalaiseen vankeuteen 16 vuoden murhatuomion jälkeen, norjalaislehti Dagbladet uutisoi.

Toisen black metalistin, Mayhemin kitaristin Øystein "Euronymous" Aarsethin vuonna 1993 kuoliaaksi puukottanut Vikernes tuomittiin aikanaan maksimiajaksi, 21 vuodeksi vankeuteen. Murhan lisäksi pelätty Vikernes oli "kunnostautunut" muun muassa polttamalla puolenkymmentä kirkkoa.

Erään kirkonpolttosekoilun yhteydessä kuoli myös yksi paloa sammuttamassa olleista palomiehistä. Vikernes määrättiin vankilatuomion lisäksi maksamaan korvauksia noin 40 miljoonaa Norjan kruunua.

Vikernesin kohtalosta on liikkunut hurjia huhuja myös hänen suorittaessaan tuomiotaan. Hänen kerrottiin muun muassa kuolleen vartijan ampumaan luotiin epäonnistuneen pakoyrityksen seurauksena.

– Olen valmis palaamaan yhteiskuntaan, olen ollut jo monen vuoden ajan. Olen oppinut virheistäni, ja minusta on tullut fiksumpi ja kypsempi. Nyt haluan vain viettää aikaa perheeni kanssa, hän kertoi Dagbladetille.

Asiasta kirjoitti ensimmäisenä mesta.net.

Tämän uutisen kuvassa oleva henkilö ei liity millään tavoin tapaukseen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja