Pekonilohta, uppomuna ja vihreää perunasalaattia 3.8.2001

Toim. Kaisa Torkkeli

Pekoni tai savujuustolohta

600 g lohta fileoituna, ruodottomana, nahattomana
100 g pekonia viipaleina tai Kippari sulatejuustoa

Leikkaa kala neljään osaan ja kiedo pekoniin.

Vaihtoehtoisesti voit leikata fileestä vinottain ohuempia annospaloja. Kääräise tällöin fileen sisään viipale savujuustoa ja kiinnitä coctailtikulla.

Kypsennä pekoniin kääritty filee mieluiten uunissa (200 astetta n. 10 minuuttia) tai grillissä. Savujuustorulla sopii parhaiten kypsennettäväksi uunissa.

Tarjoa kalan lisäkkeenä uppomuna ja vihreää perunasalaattia.

Uppomuna


kananmuna / ruokailija

1 l vettä
0,5 dl etikkaa

suolaa
Kiehauta vesi ja etikka. Riko kanamunat yksi kerrallaan lempeästi poreilevaan veteen. Keitä varmuuden vuoksi vain 2 munaa kerrallaan. Uppomuna kypsyy sopivaksi (valkuainen hyytyy ja keltuainen jää pehmeäksi) n. 3 minuutissa. Nosta pois reikäkauhalla. Ripottele päälle hieman suolaa. Tarjoa kalan kanssa.

Vihreä perunasalaatti


reilu litra jäähtyneitä keitettyjä perunoita (tai pieniä vielä kuumia)

Herne-yrttisose:
n. 200 g herneitä
yht. 2 dl hienonnettua persiljaa, basilikaa, minttua
6 anjovisfileetä
0,5 dl kaprista
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sinappia
2 rkl punaviinietikkaa
mustapippuria
oliiviöljyä ohentamiseen
(suolaa)

Leikkaa jäähtyneet keitetyt perunat kuutioiksi. Perunat voi tarjota herne-yrttisoseen kanssa myös lämpiminä. Käytä tällöin mahdollisimman pieniä ja tasakokoisia perunoita.

Valmista herne-yrttisose monitoimikoneen teholeikkurilla. Mitta kaikki ainekset leikkuriin öljyä lukuun ottamatta. Lisää öljyä lopuksi niin, että saat riittävän juoksevan kastikkeen perunoille. Tarkista suolaisuus.

Kaada kastike perunakuutioiden tai lämpimien perunoiden päälle ja sekoita varovasti. Kylmän perunasalaatin maku paranee, jos annat sen vetäytyä hetki jääkaapissa. Lämpimänä tarjoa se heti.

Lue myös:

    Uusimmat