Pekka Toveri: Venäjä myöntää, ettei mennyt kuin Strömsössä – Putin haluaa Ukrainassa voittoja ennen tätä tiettyä päivää

Pekka Toveri: Venäjällä on Ukrainassa tähtäimessä tietty päivä, jona länttä halutaan näpäyttää 2:55
Videolla Toveri kertoo, mihin päivään mennessä Putin luultavasti haluaa voittoja Ukrainassa.

Venäjä haluaa saavuttaa menestystä Ukrainassa ensi kesään mennessä, uskoo kenraalimajuri evp, kansanedustaja Pekka Toveri (kok.).

Hän katsoo, että alkamalla puhua sodasta Ukrainassa Venäjä on joutunut tunnustamaan, että ajat vaativat kansalaisilta myönnytyksiä. Aiemmin Venäjä on puhunut sotilaallisesta erityisoperaatiosta Ukrainassa.

– Kyllä se on selkeä myönnytys siihen suuntaan, ettei tämä mennytkään niin kuin Strömsössä, Toveri toteaa.

Putinilla on ratkaisun mahdollisuus

Toveri katsoo, että koska Venäjä on onnistunut nostamaan sotateollisuuttaan Eurooppaa nopeammin, on sen näkökulmasta nyt ratkaisun hetket.

– Tämä vuosi on se vuosi, jona Putinilla on ratkaisun mahdollisuus.

Toveri katsoo, että jos sota jatkuu vielä vuosille 2025 ja 2026, on lännen sotateollinen potentiaali kasvanut niin voimakkaaksi, että se heikentää Venäjän asemaa.

Toveri uskoo, että rospuuton päätyttyä Venäjä voi aloittaa uuden voimakkaan hyökkäyksen Ukrainaa vastaan ja yrittää vallata uusia alueita.

Jutun alussa olevalla videolla Toveri kertoo, että Venäjällä lienee mielessä tietty päivämäärä voittojen saamiselle, jotta se pääsisi näpäyttämään länttä.

Millaisia vaikutuksia terrori-iskulla on Venäjän sodankäyntiin? 9:24
Millaisia vaikutuksia terrori-iskulla on Venäjän sodankäyntiin? Katso koko Huomenta Suomen haastattelu kenraalimajuri evp ja kokoomuksen kansanedustaja Pekka Toverin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat