Pekka Sauri herkistyi ystävänsä Jyrki Kasvin poismenosta suorassa lähetyksessä: "Ei ehkä vielä ihan ole sirpaleet laskeutuneet"

5:28
Pekka Sauri herkistyi Jyrki Kasvin poismenosta: "Ei ehkä ihan vielä ole sirpaleet laskeutuneet"

Pekka Sauri kertoo MTV Uutiset Livessä, että Jyrki Kasvissa yhdistyit ainutlaatuisella tavalla maailmanparantaminen ja huumori.

MTV Uutiset Live tapasi aamupäivällä Pekka Saurin, joka tunsi hyvin eilen illalla ptikäaikeiseen sairauteen menehtyneen poliitikko Jyrki Kasvin.

Sauri ja Kasvi olivat vuosien saatossa läheisesti tekemisissä toistensa kanssa paitsi työasioissa myös henkilökohtaisella tasolla.

Kun Sauri sai tiedon Jyrki Kasvin poismenosta, oli hän poissa tolaltaan.

– Aina se tulee järkytyksenä, vaikka oli tiedossa, että Jyrki oli ollut vakavasti sairas jo pitkään. Ehkä sitä suuremmalla syyllä, kun Jyrki oli saanut jatkoaikaa sairaudessaan jo useampaan kertaan. Sitten oli ruvennut ajattelemaan, että olisi paljon vuosia vielä jäljellä.

– Ei ehkä vielä ihan sirpaleet ole laskeutuneet. Yritän jotenkin sopeutua tähän uutiseen, Sauri kertoi MTV Uutiset Liven suorassa lähetyksessä.

"Harvinainen yhdistelmä"

Sauri kuvailee Jyrki Kasvia ainutlaatuiseksi ihmiseksi.

Vaikka Sauri ja Kasvi pohtivat välillä isojakin asioita, kuten ihmiskunnan ja maapallon tulevaisuutta, Kasvilla oli aina pilke silmäkulmassa.

– Hänessä yhdistyi tällainen tinkimätön maailmanparantaja-asenne ja huumori, mikä on itse asiassa aika harvinainen yhdistelmä.

Mielenkiintoista on Saurin mukaan se, että sairauskaan ei vienyt pois Kasvin elämäniloa ja positiivista elämänasennetta.

Sauri arvostaa myös sitä, kuinka avoimesti Kasvi kertoi omasta sairaudestaan.

– Se kertoo ensisijaisesti siitä, että hän oli sinut sairautensa kanssa. Hän oli hyvin avoin, kertoi missä mennään ja miten hoidot etenevät. Sillä oli iso merkitys monien muiden kannalta, että näistä asioista voi puhua. 

Sauri toivoo, että Jyrki Kasvi tultaisiin muistamaan ennen kaikkea edelläkävijänä.

– Hän hallitsi teknologian ja teknologian yhteiskunnalliset ulottuvuudet. Tässä hän oli Suomessa aivan omaa luokkaansa ja ainutlaatuinen. 

Katso Pekka Saurin koko haastattelu yläpuolelta löytyvältä videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja