Pekka Pouta kommentoi hurjaa 1980-luvun henkistä ajotehtäväänsä: "Siinä kyllä kumi kärysi"

Katso videolta – näin autoja välttelevä Pekka Pouta onnistui KITT-käännöksessä! 1:06
Katso videolta – näin Pekka Pouta onnistui KITT-käännöksessä!

Suomen surkein kuski -kaudella tuomaristo pääsee arvioi myös julkkiskuskeja.

Yksi Suomen surkein kuski -ohjelmassa nähtävistä tutuista kasvoista on MTV Uutisten koko kansan suosikkimeteorologi Pekka Pouta. Omien sanojensa mukaan hän ei ole lainkaan hyvä kuski, eikä ole koko elämänsä aikana ajanut edes tuhatta kilometriä, vaikka hänellä on ollut ajokortti 18-vuotiaasta asti.

– En ole ajanut juuri ollenkaan, koska en pidä siitä. Välillä olen yrittänyt pitää taitoa yllä, koska ajattelen sen olevan vähän kuin uimataito. Jos lähden ajamaan pitkää matkaa niin vaarana on, että nukahdan, Pouta nauraa.

Meteorologi kertoo toisinaan katsovansa formuloita, mutta jo startin jälkeen hän nukahtaa ja herää vasta kun maaliviiva häämöttää. Hänen mielestään sekä ajaminen että autoilun katsominen on hyvin hypnoottista.

Suomen surkein kuski -ohjelmassa Pouta sai tehtäväkseen niin sanotun KITT-käännöksen, joka tarkoittaa peruuttamista kovalla vauhdilla ja äkillisesti auton kääntämistä nokka menosuuntaan päin. Tehtävä suoritettiin lentokentällä.

– Vaikea sanoa miten suoriuduin, mutta kun harjoiteltiin ja lähdin peruuttamaan, niin auto lähtikin väärään suuntaan ja ajoin ulos radalta. Siinä kyllä kumi kärysi, Pouta nauraa.

Poudan mielestä tehtävä ei ollut niinkään haastava, vaikka ensimmäinen harjoituskerta oli miehen mielestä täräyttävä kokemus. Hän kertoo, että tehtävässä piti heittää oma varovaisuus nurkkaan, jotta voi onnistua.

Säämiehelle pahimmat paikat liikenteessä ovat parkkihallit niiden ahtauden takia. Suurilta onnettomuuksilta on onneksi vältytty, lukuun ottamatta pientä naarmua ovessa.

Pouta kertoo, että on tyytyväinen osallistumisestaan ohjelmaan.

– Tämä oli paljon kivempaa kuin Linnanmäellä. Törmäilyautot jäävät kakkoseksi, eikä traumoja tullut, meteorologi nauraa.

Alla olevalla videolla Pekka Pouta ja Eero Ettala paljastavat, millaisia kuskeja kokevat olevansa.

Surkeimmat kuskit ottavat jälleen toisistaan mittaa 8:39

Suomen surkein kuski 21. maaliskuuta alkaen MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat