Pekka Poudalta selvä ohje liikenteeseen – "Siellä aina joku pösilö pasauttaa perään"

Pekka Poudan lumikaaosennuste: "Itse en uskaltaisi mennä talvirenkaillakaan" 3:55
Pekka Poudan lumikaaosennuste: "Itse en uskaltaisi mennä talvirenkaillakaan".

Helsingin ja Turun välillä on tiistaiaamun lumisin ajokeli.

WhatsApp_MTV3_Stripe_
Oletko liikenteessä? Lähetä meille kuvasi tai videosi. 

Turku on lumisateen suhteen melkeinpä pahimpia alueita, sanoo MTV:n meteorologi Pekka Pouta. Itään päin liikuttaessa taas Helsinki on aika lailla lumisateen rajalla.

Lisähaasteen tuo se, että Etelä-Suomessa monet ovat jo ehtineet vaihtaa ajopelinsä alle kesäkumit.

Tiistaiaamuna pääkaupunkiseudun liikenne on ollut ongelmissa. Kolmostiellä autoliikenne eteni paikka paikoin 10–20 km/h ja esimerkiksi Helsingin pikaratikka 15 ei kulkenut aamulla ollenkaan.

Poudalla on selvä mielipide aamun ajokelistä.

– Itse en uskaltaisi mennä talvirenkaillakaan. Vaikka ajaisin hyvin, niin siellä on aika joku pösilö, joka pasauttaa perään, Pouta muotoilee.

Fintrafficin tieliikennekeskuksen mukaan liikenne on sujunut aamulla olosuhteet huomioiden varsin hyvin. Yöllä rekkoja oli enemmän jumissa ja liikenne takkuili "aika vahvasti" lumi- ja räntäsateen takia.

– Kyllähän tähän ovat kulkijat osanneet varautua. Liikenne on ihan sujuvaa. Ihmiset ovat ymmärtäneet pitää turvavälejä, tieliikennekeskuksen Ossi Riikonen sanotaan.

Kuitenkin esimerkiksi liikenne Rauman valtatiellä Turkuun päin mentäessä oli aamukahdeksalta pysähtynyt lähes kokonaan, Varsinais-Suomen pelastuslaitos tiedottaa.

– Kiertoteiden käyttäminen on suositeltavaa, pelastuslaitos kertoo.

Turun ja Hämeenlinnan välillä ajokaista on puolestaan suljettu liikenteeltä, koska raskas ajoneuvo on jumissa Kauselan eritasoliittymässä.

Lue myös:

    Uusimmat