Pave Maijasen kenties viimeinen kamerahaastattelu: Ennen kuin sairaus vei puhekyvyn, muusikkolegenda kertoi ytimekkäästi, mikä tekee hänet onnelliseksi

2:37
Katso Pave Maijasen mahdollisesti viimeinen videolle antama haastattelu viime kevään Emma-gaalasta.

Pave Maijanen palkittiin Emma-gaalassa Erikois-Emmalla vuonna 2020. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK:n haastattelu saattoi olla muusikon viimeinen tv-kameroiden edessä.

Suomalaisen musiikkimaailman tavoitti eilen surullinen uutinen, kun legendaarisen muusikon, Pave Maijasen kerrottiin menehtyneen 70-vuotiaana. 

Maijanen palkittiin viime vuonna Emma-gaalassa Erikois-Emmalla yhdessä muusikko Pauli Hanhiniemen sekä tuottaja Seppo Matintalon kanssa.

Maijanen antoi tällöin tapahtumassa haastattelun Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululle yhdessä Hanhiniemen sekä Matintalon kanssa.

Haastattelussa kolmikko muun muassa muisteli uriensa huippuhetkiä ja kertoi mikä heidät tekee elämässä lopulta onnelliseksi.

– Lauantai-ilta, Maijanen kertoo haastattelussa.

"Hänestä paistoi silloinkin sellainen elämänilo"

Kyseinen gaalailta saattoi olla viimeinen kerta, kun Maijasta nähtiin ikinä TV-kameroiden edessä.

Maijasta Emma-gaalassa haastatellut restonomiopiskelija Rita Paunimäki kertoo MTV Uutisille, että haastattelussa oli kaiken kaikkiaan hyvä fiilis, vaikka Maijanen ei ollutkaan tuolloin enää parhaassa terässään.

– Hänestä näki, että kunto oli mennyt huonommaksi. Mutta hänestä paistoi silloinkin sellainen elämänilo, sen näki hänen silmistään. Kaikilla oli hyvä olla siinä tilanteessa, Paunimäki kertoo.

Luettuaan uutisen Maijasen poismenosta, muistui tuo gaalailta Paunimäelle kirkkaana takaisin mieleen.

Hän kokee olleensa etuoikeutettu, koska pääsi juttelemaan legendaariselle muusikolle ennen menehtymistä.

– Oli kunnia ja nostalginen hetki päästä haastattelemaan häntä. Tuli sellainen fiilis, että nyt on päässyt tekemään viimeisimpänä jotain merkittävää, mikä on tallentunut myös videolle.

Maijanen sairasti viimeisinä vuosinaan ALS-hermosairautta, mikä vei mieheltä muun muassa puhekyvyn. Hän kykeni kuitenkin antamaan viime syksynä 70-vuotishaastattelun vielä sähköpostin välityksellä.

Katso Maijasen haastattelu Emma-gaalasta yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja