Olavi Uusivirta tapasi sairauden heikentämän, soittimiaan lahjoittaneen Pave Maijasen keväällä: "Sormet halusivat soittaa, tarinat tulla ulos"

3:56
Yksi Mestareista on poissa – näin Hector muistelee Pave Maijasta MTV:lle, katso liikuttava haastattelu

Lukuisat muusikot ja muut julkisuuden henkilöt ovat muistelleet sosiaalisessa mediassa Pave Maijasta, jonka kuolemasta uutisoitiin lauantaina. Maijanen kuoli vaikean sairauden uuvuttamana 70-vuotiaana.

Muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta jakoi Instagramissa erittäin lämpimän muiston Maijasesta viime maaliskuulta. Tuolloin Maijanen ei pystynyt hermosairaus ALS:n uuvuttamana enää itse soittamaan, joten hän lahjoitti kollegoilleen soittimiaan. Myös Uusivirta sai kutsun Helsingin Pirkkolaan.

– Oltiin tulossa Porista keikalta, viimeisiä keikkoja ennen kuin kaikki sulkeutui. Timo (bändikaveri Kämäräinen) oli menossa hakemaan 12-kielistä Rickenbackeria Pirkkolasta, Kaskitieltä. Vesa sanoi, että sun pitää mennä mukaan. Ja niin mun pitikin.

– Kohtasin Paven, joka oli täynnä elämää. Sormet halusivat soittaa, tarinat tulla ulos. Mutta se oli vaikeaa. Kai sinä tämänkin otat, ja tämän. Nylonkielistä Timo ei nyt tarvinnut. En osannut sanoa kaikkea, en osannut sanoa mitään. Talo oli täynnä popmusiikkia ja rauhaa. Kun otimme takkeja naulakosta, Pave sanoi: ”Vetäkää hyvin, pitkä rundi edessä.” Minä sanoin joo, vedetään. Ja sitten minä sanoin vielä kiitos. Kaikesta, Uusivirta kirjoittaa päivityksessään, jossa on kuva nuoresta Maijasesta.

"Mä tiedän kuka päättää nyt yläkerran settilistat"

Instagramissa muistojaan Pave Maijasesta on jakanut myös Uusivirran lukiotuttu, pitkäaikainen ystävä, juontaja Heikki Paasonen, joka pääsi myös soittamaan rumpuja Maijasen kanssa hyväntekeväisyysjääkiekkojoukkue Pietarinkadun Oilersin yhtyeessä.

– Pari bändin keikkaa sain sun kanssas soittaa ja olin siitä tuhottoman fiiliksissäni. Olit täydellinen basisti. Mut ei se ollut mitään verrattuna siihen miten hieno tyyppi olit. Mä tiedän kuka päättää nyt yläkerran settilistat, Paasonen kirjoittaa Maijasesta.

Maija Vilkkumaa oli Pave Maijasen kanssa samalla Vain Elämää -kaudella. Hän muisteli miestä myös Instagramissa.

– Lepää rauhassa, Pave Maijanen. Loistava visionääri, artisti, muusikko, lauluntekijä ja tuottaja. Ja lämmin, hauska ja viisas ihminen. Ikävä jää. Osanottoni läheisille.

– Ikävä tulee mestaria! Lepää rauhassa ketjukaveri. Ikävä tulee mestaria! Lepää rauhassa ketjukaveri, kommentoi Maijasen kanssa myös hyväntekeväisyyskiekkoillut sekä samaisella Vain Elämää -kaudella esiintynyt Ville Galle Twitterissä.

– Rauhaisaa ikiunta, mestari Maijanen, lähetti terveisensä puolestaan Paula Vesala.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja