Paula Joukanen avoimena – menetti vuosia nuoruudestaan kamppaillessaan kroonisen sairauden kanssa

Miss Suomi Paula Joukanen ja Ignacio-rakas: Näin saamme kaukosuhteen toimimaan 3:01
Näin Paula Joukanen ja Ignacio-rakas saavat kaukosuhteen toimimaan.

Miss Suomi Paula Joukanen on kertonut somessa, että kamppaili nuorena kroonisen sairauden kanssa. 

Hallitseva Miss Suomi  Paula Joukanen  vietti 23-vuotissyntymäpäiväänsä 19. maaliskuuta. Hän jakoi vuosipäivänään Instagramissa kokemuksiaan siitä, miten on viimeiset vuodet tuntenut itsensä hyvin vahvasti 16-vuotiaaksi. 

– Tänään täytän 23, mutta tuntuu kuin olisin elänyt jo ainakin viiden elämän verran ja kokenut enemmän kuin voisin edes toivoa koko elämäni aikana kokevani. Toisaalta olen viime vuodet tuntenut itseni hyvin vahvasti 16- vuotiaaksi, Joukanen kirjoitti. 

– Kerroin tuntemuksestani aikoinaan psykoterapeutilleni, ja hän sanoi, että on hyvin yleistä ihmisillä, jotka ovat kokeneet suurta traumaa tai kielteisen elämänmuutoksen, että elämä jakautuu tavallaan kahteen osaan, ennen ja jälkeen, ja yksilö saattaa jäädä ikään kuin kiinni ikään, jolloin kielteinen tapahtuma on käynyt, Joukanen jatkoi. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Joukanen kertoi tulleensa vihdoin siihen pisteeseen elämässään, että tuntee olevansa kaikin puolin ikäisensä ja päässeensä yli ”katkerasta 16-vuotiaan jumista”. Hän koki menettäneensä jumissa ollessaan useamman vuoden nuoruudestaan, kun kamppaili kroonisen sairauden kanssa. 

– Tuntuu kivalta tuntea, että henkinen ja fyysinen kypsyys vastaa toisiaan. Elämä on ihanaa, ja tämä tulee ikuisesti olemaan ainoa syntymäpäivä, joka minulla on kunnia viettää hallitsevana Miss Suomena, Joukanen päätti kirjoituksensa. 

Joukanen seurustelee venezuelalaisen tennispelaaja Ignacion, 24, eli Nachon, kanssa. Parin romanssi roihahti maaliskuussa 2023, kun Miamissa asuva Nacho oli vierailemassa Suomessa asuvan kaverinsa luona. Yhtenä iltana kaverukset päättivät lähteä Helsingin yöhön, ja heidän seuraansa liittyi Nachon kaverin kaveri, joka oli myös Joukasen tennisvalmentaja.

Tennisvalmentaja totesi Nacholle, että tämä voisi olla Joukasen tyyppiä. Joukanen sattui olemaan viettämässä iltaa samassa yökerhossa. Kaksikko päätyikin juttelemaan ja sopi treffit seuraavalle päivälle. 

Lue myös:

    Uusimmat