PAU ilmoitti Postin rahtiterminaaleihin kohdistuvasta tukilakosta – vaikutuksia ympäri Suomea

Ahtausalan työriidan sovittelu jatkuu – "Tänään ollaan valmiita istumaan pitkää iltaa" 1:49
Ahtausalan työriidan sovittelu jatkui sunnuntaina – "Ollaan valmiita istumaan pitkää iltaa"

Tukilakon aikana ei käsiteltäisi rahtia useissa Postin terminaaleissa eri puolilla Suomea.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on antanut varoituksen Postin rahtiterminaalien rahdin käsittelyyn kohdistuvasta tukilakosta.

Tukilakolla PAU kertoo tukevansa kuorma-autoalan työtaistelua Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n pyynnöstä.

Tukilakko alkaisi keskiviikkona kello 3.00 aamuyöllä ja kestäisi seitsemän vuorokautta. Sen aikana ei käsiteltäisi rahtia 23:ssa Postin tai sen tytäryhtiöiden rahtiterminaalissa eri puolilla Suomea.

PAUn mukaan tukilakon ulkopuolelle rajataan muun muassa turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät työt, vaalilähetykset, Puolustusvoimien kuljetukset sekä Ukrainan avustamiseen tarkoitetut kuljetukset.

Samalle ajalle on annettu ilmoitus AKT:n uudesta, viikon mittaisesta lakosta kuorma-autoalalla. AKT ja Autoliikenteen Työnantajaliitto ALT jatkavat työriitansa sovittelua vielä tiistaina ennen kuin lakon olisi tarkoitus alkaa keskiviikkona.

Työnantajaliitto Palta kertoo pitävänsä PAUn tukilakkoja kohtuuttomina ja vastuuttomina. Palta sanoo, että toteutuessaan lakon vaikutukset kohdistuisivat AKT:n työriidan ulkopuolisiin tahoihin.

– Tällainen toistuva, ylimitoitettu tukilakkoilu on vastuutonta. Kuorma-autoalan työehtosopimusneuvotteluita käydään parhaillaan sovittelijan johdolla, ja sinne tulisi nyt antaa työrauha, sanoo Paltan työmarkkinajohtaja Minna Ääri tiedotteessa.

PAUn edellinen tukilakko, joka koski kuorma-autojen ja perävaunujen purku- ja lastaustöitä, päättyi viime viikon tiistaina.

Uutista päivitetty kauttaaltaan kello 16.33.

Lue myös:

    Uusimmat