Mainos

Patrik Laineelta raaka arvio NHL-kunnostaan: ”Luistelu, kädet ja laukaus eivät valmiita kauteen”

2:26

NHL-tähti Patrik Laine ei ota paineita 50 maalin rajapyykin ylittämisestä tulevalla kaudella. Sen sijaan hän vaatii itseltään vielä paljon kehitystä, jotta olisi valmis Winnipeg Jetsin kauden avaukseen lokakuun alussa.

Laine jäi ilman tehoja ensimmäisessä harjoitusottelussaan, kun Winnipeg otti 4-3-jatkoaikavoiton Calgary Flamesista. Tehotilasto jäi lukemaan -2.

Viime kaudella Laine paukutti 44 maalia sijoittuen NHL:n maalipörssissä toiseksi Washingtonin Aleksandr Ovetshkinin jälkeen. Monet tietysti odottavat hänen yltävän nyt maagiseen 50 maalin rajaan, mutta tämä ei tuo Laineelle paineita.

– Jos joku odottaa minun tekevän 50 maalia, se ei minua kiinnosta, Laine tokaisee Winnipeg Sunille perjantain harjoituksissa tehdyssä haastattelussa.

– Ainoat odotukset, joilla on merkitystä, ovat minun omiani ja joukkuekavereiden odotuksia. Se riittää minulle. He odottavat, että pelaan hyvin joukkueelle ja sitä yritän tehdä.

Viime vuonna vire löytyi tammikuuhun tultaessa

Kauden alkuun on vielä pari viikkoa eikä Winnipeg Jets ole Laineen mukaan vielä lähellekään valmis siihen. Sama tilanne on hänen omalla pelivireellään.

– Luistelu ei ole valmista. Kädet eivät varmasti ole valmiit. Laukaus ei ole valmis. Eikä ajatukseni ole vielä siirtynyt sinne, Laine luettelee.

– Mutta vielä on kaksi viikkoa aikaa, joten uskon meidän olevan valmiita, kun kiekko putoaa jäähän, hän lupaa.

Laineen mukaan viime kaudella hänellä kesti kuitenkin lähes puolet runkosarjasta saada hommaa toimimaan.

– Viime vuonna meni melkein tammikuulle asti, että pääsin vauhtiin. Toivottavasti nyt onnistun siinä aikaisemmin.

Viime talvena Laine iski helmi-maaliskuussa 20 maalia 27 ottelussa, muttei kausi siihenkään asti ollut huono. Hän teki sykäyksinä seitsemän maalia marraskuussa ja toiset seitsemän joulukuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.