Pastaa broileri-parsakaalikastikkeessa 24.10.2001

Toim. Kati Nappa

Torstaina 25.10. vietetään kansainvälistä pastapäivää. Suomalaisista kaupoista löytää nykyään kymmeniä erilaisia ja -muotoisia pastoja. Pasta valmistetaan tavallisimmin vehnästä (kova durum-vehnä on suosituin) mutta pastaa valmistetaan myös kaurasta, rukiista, ohrasta,speltistä eli alkuvehnästä niiden sekoituksista sekä maissista ja riisistä ja pastan kuitupitoisuutta voidaan lisätä. Pasta voidaan myös värjätä esim. punaiseksi, vihreäksi, keltaiseksi tai mustaksi. Pasta voi olla myös luomua ja tuoretavaraa.

Pastaa broileri-parsakaalikastikkeessa

n. 300 g pastaa

Keitä pakkauksen ohjeen mukaan

1 pkt (300 g) marinoitua tai marinoimatonta broileria suikaleina
purjo
2 valkosipulin kynttä
1 parsakaali
1 rkl öljyä
1 rasia (n.200 g) vähärasvaista pippureilla ja/tai yrteillä maustettua tuore- tai sulatejuustoa
pastan keitinlientä
mustapippuria
tuoretta basilikaa ja/tai persiljaa

1. Huuhdo purjo hyvin ja leikka se ohuiksi viipaleiksi. Silppua valkosipulit.
2. Huuhdo parsakaali ja leikkaa se pieniksi nupuiksi ja viipaleiksi (kuori varsi ennen viipalointia). Esikypsennä parsakaalia muutama minuutti mikrossa tai höyryssä.
3. Paista broilerisuikaleet ja purjoviipaleet paistokasarissa.
4. Lisää joukkoon juusto nokareina ja anna sen sulaa. Mausta ja keitä muutama minuutti. Lisää parsakaali nostaen sekoittaen.
5. Jos kastike on hyvin sakeaa, ohenna sitä pastan keitinvedellä. 6. Kaada kastike pastan joukkoon tai keskelle. Tarjoa lisäkkeeksi salaattia ja alkunaposteltavaksi porkkana- ja lanttusuikaleita.

Lue myös:

    Uusimmat