Mainos

Partiolaiset vauhdittavat kartongin keräystä Oulussa ja Tampereella

Tampereella ja Oulussa vauhditetaan kartongin kierrätystä partiolaisten voimin. "Ole valmis - Nyt kierrätetään" -kampanjan tavoitteena on tehostaa pakkauskartonkien, kuten maito- ja mehutölkkien sekä aaltopahvi-, kartonki- ja paperipakkausten keräystä kotitalouksissa.

Partiolaiset käyvät valitsemissaan kodeissa jakaen niihin muun muassa keräyskassin sekä keräysohjeen ja kortin, johon kotitalouksien toivotaan merkitsevän keräyskassinsa tyhjennyskerrat. Kampanja jatkuu ensi vuoden kevääseen saakka. Maaliskuuhun saakka kartonkia keränneet kotitaloudet osallistuvat maailmanympärimatkan arvontaan.

Keräyskampanjaa kokeiltiin pääkaupunkiseudulla maito- ja mehutölkeillä vuosina 2000-2001. Tuolloin tölkkien keräysmäärä nousi hankkeen ansiosta vuodessa noin 15 prosenttia. Puhdistetut ja sisäkkäin asetetut kartonkipakkaukset kelpaavat kokonaisuudessaan kierrätykseen. Kartonkikuidut irrotetaan mahdollisista muovi-alumiinikalvoista ja kuiduista valmistetaan hylsykartonkia, josta tehdään paperi- ja tekstiilirullien ytiminä käytettäviä hylsyjä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.