Parrakas lihaskimppu ilmestyi naisten kilpailuun – murskasi aiemman ennätyksen

Kanadassa on noussut äläkkä, kun parrakas voimanostaja Avi Silverberg osallistui naisten kilpailuun ja murskasi aiemman Albertan naisten penkkipunnerrusennätyksen, New York Post kertoo.

Entinen Kanadan voimanostopäävalmentaja Silverberg osallistui hiljattain Heroes Classic -kilpailuun Albertan Lethbridgessä naiseksi identifioituneena. Valmennustehtävien ohella voimanostokolumnistina toimiva lihaskimppu kilpaili yli 84-kiloisten sarjassa.

Täydessä parrassa näyttäytynyt Silverberg penkkipunnersi 167,5 kiloa. Hän löi aiemman Albertan naisten ennätyksen 42,5 kilolla. Edellinen ennätys, 125 kiloa, oli kilpailua paikan päällä seuranneen transurheilija Anne Andresin hallussa.

Kritiikkiä

Urheiluaktivistijärjestö Independent Council on Women's Sports (ICONS) kritisoi SIlverbergin kilpailemista naisten sarjassa voimakkaasti. Sen mukaan Silverberg "teki pilkkaa Kanadan voimanostoliiton syrjivällä politiikalla", jonka nojalla kilpailijat voivat rekisteröityä tapahtumiin "seurauksitta" sillä sukupuolella, jota he ilmaisevat edustavansa. Hormonihoitoa tai korjausleikkausta ei vaadita.

Silverbergin kilpailemista naisten sarjassa on pidetty hänen protestinaan järjestelmää vastaan. ICONS katsoo Silverbergin "selvästi näyttävän, että käytännöt, jotka sallivat miesten pääsyn naisten urheiluun, poistavat täysin rehellisyyden naisten kilpailuista".

– Sillä ei ole väliä, miten Avi ilmaisee itseään tai miksi hän mieltää itsensä. Hän ei selvästikään kuulu naisten urheiluun, kuten eivät muutkaan miehet, riippumatta heidän motivaatiostaan osallistua, ICONS kertoo.

Albertan naisten aiempaa penkkipunnerrusennätystä hallussaan pitänyt transurheilija Anne Andres kutsui Silverbergiä "pelkuriksi", jolla on "paha tarkoitus". Myös Albertan naisten maastavetoennätyksen tehnyt Anders kertoi itse käyneensä leikkauksessa.

Kehonrakennusvaikuttaja Greg Doucette piti Silverbergin kilpailemista naisten sarjassa epäreiluna. Hänen mukaansa Silverbergin testosteronitasot ovat huomattavasti muita korkeammat. Hän ehdotti, että kilpailuihin olisi lisättävä erillinen transsarja.

Silverberg ei ole itse kommentoinut tekoaan.

Lue myös:

    Uusimmat