Parkanossa mopoauton alle jäänyt tyttö kiidätettiin helikopterilla sairaalaan – alaikäinen kuljettaja ”oli kovin järkyttynyt”

0:37
Mopoauto on rakenteeltaan henkilöautoa heiveröisempi, mikä näkyy erityisesti kolaritilanteissa.

Eilen iltapäivällä tapahtuneen mopoautokolarin uhriksi jäänyt 14-vuotias tyttö ei ole hengenvaarassa, kerrotaan Sisä-Suomen poliisista.

Onnettomuus tapahtui eilen tiistaina kello 15 jälkeen, kun mopoauto osui jalankulkijaan Parkanossa Satakunnankadulla.

Uhri sai tilanteessa vakavia vammoja, ja paikalle jouduttiin kutsumaan lääkärihelikopteri viemään potilas Tampereen yliopistolliseen sairaalaan. Uhrin tilanne on kuitenkin nyt vakaa, eikä hänellä ole hengenvaaraa.

Tapahtumat yhä epäselviä

Poliisi ei ole vielä päässyt kuulemaan kumpaakaan osapuolta tapahtuneesta. Tarkoitus on selvittää, missä törmäys tarkalleen tapahtui ja mistä syystä.

Tässä vaiheessa ei ole selvää, rikkoiko jompikumpi osapuoli liikennesääntöjä. Kysymys on esimerkiksi siitä, oliko tyttö tapahtumahetkellä suojatiellä.

Poliisi kaipaa yhä todistajanlausuntoja tapahtuneesta, sillä tässä vaiheessa todistajat ovat tehneet havaintoja vain törmäyksen jälkeisistä tapahtumista, eivät itse osumahetkestä. Poliisin käsitys on, että joku henkilö on ollut kohdalla tapahtumahetkellä ja hänellä voi olla havaintoja tapahtuneesta.

Mopoautoa kuljetti alaikäinen poika.

– [Hän] oli kovin järkyttynyt [tapahtuneesta], tapauksen tutkinnanjohtaja kuvailee alustavia käsityksiään pojan suhtautumisesta tapahtuneeseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja