Joker-elokuvan näytöksessä syntyi paniikki Pariisissa – yksi katsojista käyttäytyi epämääräisesti, lopulta pommiryhmä tyhjensi koko salin

Pariisin Grand Rex -elokuvateatterissa sattui toissa iltana välikohtaus, joka johti pommiryhmän paikalle saapumiseen, uutisoi New York post.

Teatterissa oli meneillään suuren suosion kerännyt Joker-elokuvan näytös. Katsojat kertoivat, että teosta epäilty 34-vuotias mies oli aluksi mumissut paikaltaan: "Se on poliittista". Hän oli toistellut lausetta pitkään.

Toiset katsojat olivat aluksi nauraneet hänelle, mutta kehottaneet häntä lopulta olemaan hiljaa.

Mies oli provosoitunut tästä ja huutanut "Allahu akbar", Jumala on suurin".

Salin valtasi paniikki

Huuto säikäytti salin kahdestasadasta katsojasta 25 ihmistä, jotka säntäsivät lähimmälle uloskäynnille. Ne olivat kuitenkin lukittuina.

Muut yrittivät jatkaa elokuvan katsomista, mutta tilanteesta syntynyt paniikki johti lopulta täyteen kaaokseen ja koko teatterisali evakuoitiin.

– Siellä vallitsi paniikki. Ihmiset hyppivät penkkien yli ja naisia kaatui teatterin käytävällä, sanoi yksi katsojista.

Teosta epäilty otettiin kiinni ja pommiryhmä tutki salin.

Elokuvateatterin mukaan kyseessä oli varkauden yritys

Grand Rexin elokuvateatterin toimitusjohtaja sanoi toimittajille, että kyseessä oli varkauden yritys.

– Epäilty ei toiminut yksin. Hänen mukanaan oli kaksi muuta, jotka yrittivät hyödyntää syntynyttä paniikkia ja varastaa ihmisten laukkuja ja puhelimia.

Yhdysvalloissa viranomaisia on varoiteltu siitä, että elokuvanäytöksissä saattaa tapahtua välikohtauksia elokuvan päänäyttelijä Joaquin Phoenixin "murhaavan" olemuksen vuoksi.


 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja