Paras päivä ostaa auto: 10 yllättävää faktaa maanantaista!

Maanantai on taas täällä, halusitpa tai et. Maanantai on monelle meistä se viikon hankalin päivä, mutta nyt se on myös todistettu. Näitä asioita et tiennyt maanantaista!

Oddee.com listasi kymmenen maanantaihin liittyvää faktaa. Lue nämä yllättävät tiedot viikon kamalimmasta päivästä!

1. Maanantaiaamu ei hymyilytä

Englantilaisen tutkimuksen mukaan maanantaiaamuna ihmisiä ei juurikaan hymyilytä. Ensimmäinen hymy ilmestyy ihmisten kasvoille maanantaina keskimäärin vasta noin kello 11.16.

2. Näin vältät maanantaimasennuksen

Top viisi keinoa välttää maanantaimasennus ovat oddee.com:in mukaan: television katselu, seksin harrastaminen, internetshoppailu, suklaan ostaminen ja tulevan loman suunnittelu.

3. Maanantaina myöhästytään töistä

Tutkijoiden mukaan uuden työviikon aloittaminen on ihmisille niin epämieluisaa, että jopa yli puolet töissäkävijöistä myöhästyy maanantaina sen takia töistä.

4. Maantaina valitetaan maanantaista

Maanantaina ihmiset käyttävät keskimäärin 12 minuuttia maanantaista valittamiseen.

5. Keski-ikäiset vihaavat maanantaita eniten

45-54 -vuotiaat ovat muita alttiimpia kärsimään maanantaimasennuksesta. Juuri tähän ikähaarukkaan kuuluvat ihmiset käyttävät myös eniten aikaa maanantaista valittamiseen.

6. Maanantaina laiskotuttaa

Maanantai on työpäivänä usein muita viikonpäiviä tuottamattomampi. Työntekijät onnistuvat työskentelemään tuotteliaasti ja aikaansaavasti maanantaisin keskimäärin vain 3,5 tuntia.

7. Itsemurhat lisääntyvät maanantaisin

Englantilaisen tutkimuksen mukaan maanantaina toteutetaan todennäköisimmin itsemurha kuin muina viikonpäivinä. Jopa 16 prosenttia kaikista miesten tekemistä itsemurhista, ja 17 prosenttia kaikista naisten tekemistä itsemurhista tapahtuu maanantaisin.

8. Varo sydänkohtausta maanantaina

Brittiläisen Medical Journal-lehden mukaan maanantaina tapahtuu 20 prosenttia enemmän sydänkohtauksia kuin muina viikonpäivinä.

9. Maanantaina sataa vähiten

Maanantai on kaikista viikonpäivistä vähäsateisin. Tätä on koitettu selittää muun muassa sillä, että ihmisten viikonlopun aikana tuottamat saasteet ovat maanantaina laantumassa viikonlopun jäljiltä.

10. Paras päivä ostaa auto

Monista huonoista puolistaan huolimatta maanantai on kuitenkin paras päivä ostaa auto. Autojen myynti hiljenee maanantaisin viikonlopun jälkeen, ja epätoivoiset automyyjät saattavat tällöin tarjota harvoille ostajaehdokkaille erityisen hyvää hintaa kauppojen takaamiseksi.

Lähde: oddee.com

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja