Mainos

Paperiliitto haastoi ABB Servicen

Nokian pehmopaperitehtaan kiista työllistää yhä enemmän työtuomioistuinta. Kiistan osapuolet tehtailevat kilvan haasteita.

Paperiliiton mukaan ABB Service kieltäytyi neuvottelemasta Paperiliiton kanssa, vaikka se Paperiliiton mielestä oli vielä viime kuussa sidottu paperiteollisuuden työehtosopimukseen.

Metsäteollisuus ry on puolestaan haastanut Paperiliton jälleen työtuomioistuimeen. Syynä on Paperiliiton maanantai-aamuna alkavaksi ilmoitettu lakko.

Paperiliitto uhkasi eilen pysäyttää koko maan paperiteollisuuden, jollei Nokian Paperin huoltohenkilöstön työehtosopimusta koskevassa kiistassa päästä sopuun. Paperiliitto ilmoitti asiasta pian sen jälkeen, kun työtuomioistuin oli tuominnut sen hyvityssakkoihin. SAK:lainen Paperiliitto ja sen ammattiosastot joutuvat maksamaan 109:n tuhannen markan hyvityssakot vastapuolelle työrauhavelvollisuuden rikkomisesta.

Salonius sanoutuu irti kiistasta

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius ei osallistu Nokian kiistan sovitteluun. Salonius sanoi tänään, että kiistan ratkaisun avaimet ovat Nokialla. Ellei kiistaa siellä ratkaista, alkaa maanantaina kallis ja laaja lakko, Salonius sanoo.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.