Mainos

Papandreou: En aio erota!

Kreikan pääministerin George Papandreoun odotettiin eroavan tänään tehtävästään epäluottamuksen vuoksi. BBC:n mukaan vastustus pääministeriä kohtaan näyttää kasvavan hänen oman Pasok-puolueensa sisällä.

Kreikan hallitus pitää parhaillaan hätäkokousta. Pääministerin edustajan mukaan Papandreou ei kuitenkaan ole tarjoutunut eroamaan kokouksessa.

– Hän ei ole jättänyt eroanomusta. Pääministeri puhuu suunnitellusti parlamentissa myöhemmin tänään, pääministerin kansliasta kerrotaan.

Kokouksen jälkeen Papandreoun on sanottu tapaavan maan presidentin Karolos Papouliaksen. Nyt kuitenkin pääministerin kansliasta kerrotaan, ettei presidentillä ja pääministerillä ole mitään sovittua tapaamista.

Nyt vilkuillaan opposition suuntaan

Hallitus on valmis neuvottelemaan opposition kanssa ehdotuksesta muodostaa väliaikaishallitus, kertoo hallituksen tiedottaja.

Oppositiojohtaja Antonis Samaras vaati aiemmin tänään siirtymäkauden hallitusta, kunnes uudet vaalit saadaan järjestettyä.

BBC:n mukaan kolme Pasok-puolueen jäsentä on ilmoittanut, etteivät he aio äänestää pääministeriä huomisessa luottamusäänestyksessä.

Papandreoulla olisi siinä tapauksessa takanaan enää 148 kansanedustajaa 300:sta.

Vastustajien joukossa ovat muun muassa valtiovarainministeri Evangelos Venizelos ja kehitysasioiden ministeri Michalis Chryssohoidis.

BBC:n mukaan Papandreoun odotetaan ehdottavan maahan kansallisen yhtenäisyyden hallitusta. Sen johtoon tulisi entinen EKP:n varapääjohtaja Lucas Papademos.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.