Pannu kuumaksi! Teetkö sinä tämän yleisen virheen ruoanlaitossa?

Ethän vain laita ruokaa liian kylmälle pannulle? Lopputuloksena voi olla hankalasti puhdistettavissa oleva paistinpannu.

Kiireinen ruoanlaittaja joutuu loppujen lopuksi käyttämään enemmän aikaa jälkiensä siivoukseen. Jos olet nimittäin hieman liian innokas ja laitat ruoan pannulle ennen kuin se on lämmennyt tarpeeksi, maksat innokkuudestasi palaneella ruoalla ja ruoanlaiton jälkeisellä tiskauksella.

– Jos pannu ja öljy eivät ole tarpeeksi kuumia, ruokasi tarttuu kiinni, osia siitä saattaa palaa ja sinulla on painajaismainen homma tiskata, kun olet valmis, varoittaa Australian MasterChef-ohjelmastakin tuttu kokki Tom Rutledge Homelife-sivustolle.

Tee näin: Varmista, että annat pannun kuumeta ainakin 1–2 minuuttia ennen kuin lisäät voin tai öljyn. Tiedät, että pannu on valmis, kun voit pitää kättäsi noin kahdeksan senttiä pannun yläpuolella ja tunnet lämmön. Tiedät, että voit lisätä ruoan, kun öljy kimmeltää tai voi sulaa ja vaahtoaa.

LUE MYÖS:

Mitä tänään ruoaksi? Kokeile vaikkapa cheddar-lihamakaronilaatikkoa:

Lähde: Homelife

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat