Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pannu kuumaksi! Teetkö sinä tämän yleisen virheen ruoanlaitossa?

Shutterstock
Julkaistu 07.05.2014 20:01

Ethän vain laita ruokaa liian kylmälle pannulle? Lopputuloksena voi olla hankalasti puhdistettavissa oleva paistinpannu.

Kiireinen ruoanlaittaja joutuu loppujen lopuksi käyttämään enemmän aikaa jälkiensä siivoukseen. Jos olet nimittäin hieman liian innokas ja laitat ruoan pannulle ennen kuin se on lämmennyt tarpeeksi, maksat innokkuudestasi palaneella ruoalla ja ruoanlaiton jälkeisellä tiskauksella.

– Jos pannu ja öljy eivät ole tarpeeksi kuumia, ruokasi tarttuu kiinni, osia siitä saattaa palaa ja sinulla on painajaismainen homma tiskata, kun olet valmis, varoittaa Australian MasterChef-ohjelmastakin tuttu kokki Tom Rutledge Homelife-sivustolle.

Tee näin: Varmista, että annat pannun kuumeta ainakin 1–2 minuuttia ennen kuin lisäät voin tai öljyn. Tiedät, että pannu on valmis, kun voit pitää kättäsi noin kahdeksan senttiä pannun yläpuolella ja tunnet lämmön. Tiedät, että voit lisätä ruoan, kun öljy kimmeltää tai voi sulaa ja vaahtoaa.

LUE MYÖS:

KOTI: Paloiko ruoka pohjaan? Yllättävä niksi peittoaa kovatkin tehoaineet!

MAKUJA: 10 yleistä kokkausmokaa – älä koskaan paista pihviä näin!

Mitä tänään ruoaksi? Kokeile vaikkapa cheddar-lihamakaronilaatikkoa:

Sumo video id

Lähde: Homelife

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Teetkö näin, kun paistat lettuja? Virheet, joihin moni sortuu – ja räiskäleet voi mennä pilalleOmistatko airfryer-keittimen? Älä missään nimessä tee näitä virheitä, kun valmistat ruokaaJoko olet hoksannut tämän nerokkaan niksin? Näin saat puhdistettua pohjaan palaneen kattilan uudenveroiseksi!Kokki paljastaa totuuden yleisistä ruoanlaittouskomuksista: "Opin minuuteissa enemmän kokkauksesta kuin koko elämäni aikana"Tiedätkö, missä vaiheessa valkosipuli kuuluu lisätä pannulle? Yleinen kokkausmoka pilaa raaka-aineen maun hetkessä Tv-kokki muistuttaa kotikokkien tyypillisestä virheestä – ethän kypsennä perunoita näin?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:56
    Lämmitys

    Nuohooja-Juhan nerokas niksi: Näin tarkistat, onko polttopuu tarpeeksi kuiva

  • 12:51
    Ihonhoito

    Asiantuntijat varoittavat kosmetiikan karkkituotteista: "Erityisen haitallisia nuorille"

  • 11:14
    Siivous

    Näin helposti puhdistat liesituulettimen – pinttynyt rasva sihisee pois

  • 08:18
    Ruoka

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • 06:31
    Kirjastot

    Säästätkö sinäkin huomaamattasi satasen kuussa? Tätä et tiennyt kirjastostasi