Mainos

Pankkivaltuutetut taipuivat Suomen Pankin eläkekiistassa

Suomen Pankin entisen pääjohtajan Sirkka Hämäläisen eläkejärjestelyistä syntynyt kiista on pankkivaltuuston osalta loppuun käsitelty. Johtajien eläkeoikeuksin voitaisiin puuttua vain lakia muuttamalla, toteaa oikeuskansleri.

Eduskunnan pankkivaltuusto on Kauppalehden mukaan joutunut taipumaan Suomen Pankin ja Rahoitustarkastuksen johtajien eläkekiistassa. Oikeuskansleri Paavo Nikula katsoi, ettei pankkivaltuustolla ollut valtuuksia puuttua johtajien eläkeoikeuksiin.

Kiistelty muutos tehtiin sen jälkeen kun Suomen Pankin entinen pääjohtaja Sirkka Hämäläinen siirtyi Euroopan keskuspankkiin EKP:hen. Hän sai eläkettä Suomen Pankista ja palkkaa EKP:stä. Asiasta nousi kova kohu ja pankkivaltuutetut muuttivat eläkesääntöä vastaavien tilanteiden estämiseksi jatkossa.

Pankkivaltuuston nykyinen puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä sanoi lehdessä, että oikeuskanslerin ratkaisun jälkeen eläkeasia on valtuuston osalta loppuun käsitelty.

- Todettiin oikeuskanslerin kanta ja palattiin vanhoihin sääntöihin, hän selvitti.

Eläkeoikeuksin voitaisiin puuttua vain lakia muuttamalla. Nikulan mukaan silloin se koskisi kaikkia eläkeläisiä ja voisi aiheuttaa suuria perustuslaillisia ongelmia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.