Pan Catalina, tomaatti-anjovispasta ja mocca-mansikkamuffinsit 19.5.2001

toim. Sari-Leena Heilanen

Tässä Välimerellinen lounasvihje viikonlopun viettäjille.

Pan Catalina

1 maalaispatonki
4 iso tomaattia
2-4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa

Leikkaa patonki siivuiksi. Puolita tomaatit ja raasta ne raastinraudalla niin että vain kuoret jäävät jäljelle. Purista valkosipulin- kynnet raastettujen tomaattien sekaan. Valele patonkiviipaleet oliiviöljyllä ja laita jokaisen viipaleen päälle tomaatti-valkosipuli- seosta. Ripauta hieman suolaa leipien päälle ja anna vetäytyä noin tunti ennen tarjoamista.

Tomaatti-anjovispasta

500g farifalle pastaa
n. 300g paprikaa etikkaliemessä
1 prk anjovista (100g)
2 rkl kaprista
4 tomaatin kuoret
mustapippuria

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kylmä kastike sekoittamalla etikkapaprikat, valutetut ja silputut anjovikset sekä kaprikset keskenään. Leikkaa Pan Catalinasta jääneet tomaatinkuoret saksilla pieneksi silpuksi. Sekoita tomaatin kuoret kastikkeeseen ja mausta kastike mustapippurilla. Ota kuuma pasta ja sekoita kastike ja pasta sekaisin. Tarjoa heti.

Mocca-mansikkamuffinsit

200g pakaste mansikoita
100g mocca tuore juustoa (Hovi)
1 rkl sokeria
6 muffinsia

Sekoita tasaiseksi massaksi jäiset mansikat, mocca tuorejuusto ja sokeri tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella. Leikkaa muffineista 'hatut' pois ja laita mansikka-mocca täytettä väliin. Tarjoa muffinsit kuuman kahvin kera.

Lue myös:

    Uusimmat