Palkitun suomalaistuomarin mitta täyttyi: "Mehän ollaan kentällä ja sen ulkopuolella sylkykuppeja ja vapaata riistaa"

Jalkapalloerotuomari Mohammad Al-Emara on saanut arvostusta rasismin vastaisesta työstään jalkapallokentillä:"Suomessa on hieno jalkapalloyhteisö, voimme toimia esimerkkinä muille maille" 6:17
Mohammad Al-Emara on saanut arvostusta rasismin vastaisesta työstään jalkapallokentillä: "Suomessa on hieno jalkapalloyhteisö, voimme toimia esimerkkinä muille maille"

Suomalainen jalkapallotuomari Mohammad Al-Emara, 29, on ottanut sosiaalisessa mediassa kantaa jalkapallotuomareihin kohdistuvaan solvaamiseen.

Pelaajien toimesta kolmesti Veikkausliigan parhaaksi tuomariksi äänestetty Al-Emara näkee, että erotuomareiden arvostuksen puute on Suomessa todellinen ongelma.

– Ja sitten me tosissaan mietitään suu pyöreänä, että miksi niin moni erotuomari lopettaa tai miksi on ylipäätänsä erotuomareista pula. Koska mehän ollaan kentällä ja sen ulkopuolella sylkykuppeja ja vapaata riistaa, Al-Emara kirjoitti Twitterissä.

Twiitin yhteyteen tuomari oli liittänyt kuvakaappauksia kommenttikentistä, joissa halvennettiin tuomareiden toimintaa ja suorituksia.

Jalkapallokulttuurin ympärillä pyörivä Byyri-sivusto jakoi niin ikään saamansa viestin tuomareiden heikosta kohtelusta.

– Olet pari tuntia aikuisten keskellä kuuntelemassa haukkuja sun ulkonäöstä ja taidoista? Ja kukaan ei ole tukena, olet ihan yksin. Koko lystistä maksetaan sulle 30 euron korvaus. Ai miksi meillä on erotuomareista pula? Iso osa nuorista lopettaa äkkiä, kun tajuaa tämän raadollisuuden, Al-Emara jatkoi.

Al-Emara on tullut myös tunnetuksi rasisminvastaisesta työstään jalkapallokentillä


Lue myös:

    Uusimmat