Fifa ajaa rajua uudistusta MM-jalkapalloon – Uefa vastustaa, pelaajalegendat tukevat: "Jos kysyt Messiltä ja Ronaldolta"

Jalkapallomaailman päättävissä elimissä käydään keskustelua lajin suurimman turnauksen tulevaisuudesta. Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan johto on avoimen myötämielinen joka toinen vuosi pelattaville MM-kisoille, mutta Uefa ei ole ehdotukselle lämmennyt.

Fifa pohtii parhaillaan puheenjohtaja Gianni Infantinon siunauksella, voitaisiinko MM-kisat pelata perinteisen neljän vuoden syklin sijasta joka toinen vuosi.

– Ei tarvitse olla Einstein, jotta ymmärtää, että joka toinen vuosi pelattavat kisat kaksinkertaistavat tulot, Infantino sanoi toukokuussa.

Uefa on puheenjohtajansa Aleksander Ceferinin johdolla suhtautunut ehdotukseen kriittisesti, mutta Fifaa tukevia äänialoja on löytynyt nyt entisten pelaaja- ja valmentajasuuruuksien keskeltä.

Arsenalin entinen päävalmentaja Arsene Wenger on yksi Fifan hankkeen kasvoista. Ranskalaisen mukaan joka toinen vuosi pelattavissa kisoissa ei olisi ensisijaisesti kyse rahasta, vaan myös seurajoukkueiden ja maajoukkueiden välisen kitkan vähentämisestä. Uefa on puolestaan ilmaissut huolensa MM-kisojen arvon laskusta ja pelaajien kuormituksen lisääntymisestä.

Nyt Fifan ajatusta ovat asettuneet tukemaan esimerkiksi brasilialaislegenda Ronaldo, entinen maalivahtisuuruus Peter Schmeichel ja australialainen Tim Cahill

– Olemme kaikki samaa mieltä ehdotuksesta pelata MM-kisat joka toinen vuosi. Jos kysyt Messiltä ja Ronaldolta, he olisivat varmasti samaa mieltä, Ronaldo sanoi The New York Timesin toimittajan Tariq Panjan mukaan.

Wenger on esittänyt ajatuksen, jonka mukaan maaottelutaukoja olisi nykyistä harvemmin. Sarjojen ollessa nyt neljästi vuoden aikana tauolla maajoukkuetauot olisivat jatkossa vain lokakuussa ja maaliskuussa. Näillä tauoilla karsintapelejä pelattaisiin aiempaa enemmän.

Vielä ei tiedetä, milloin ehdotettu muutos voisi astua voimaan.

Lue myös:

    Uusimmat