Pakistanin moskeijaräjähdyksessä kuolleiden määrä jo 89 – uhriluvun odotetaan nousevan edelleen

Pakistanin moskeijaräjähdyksessä ainakin 32 kuollutta – tämä kaikki tapauksesta tiedetään 0:59
Näin MTV Uutiset Live raportoi aiheesta tuoreeltaan maanantaina.

Pakistanin luoteisosassa Peshawarissa eilen tapahtuneen moskeijaräjähdyksen uhrimäärä on noussut jo 89:ään, kertoivat sairaalalähteet. Haavoittuneita on liki 150.

Maanantai-iltapäivällä räjähdyksen kerrottiin vaatineen 32 kuolonuhria. Myöhemmin illalla uhriluvun kerrottiin nousseen yli 60:een. 

Raunioiden raivaus on edelleen kesken, joten uhreja tulee todennäköisesti vielä lisää.

–  Tänä aamuna aiomme siirtää viimeisen osan sortuneesta katosta, jotta pääsemme käsiksi sen alla oleviin ruumiisiin. Emme ole toiveikkaita sen suhteen, että löytäisimme eloonjääneitä, sanoi pelastusorganisaatioon kuuluva Bilal Ahmad Faizi.

Lähes kaikki uhreista ovat poliiseja, sillä moskeija sijaitsi poliisin päämajan alueella. Osa räjähdyksessä kuolleista poliiseista on jo haudattu.

Viranomaiset arvioivat eilen, että kyseessä oli todennäköisesti itsemurhaisku. Iskun tekijäksi uumoiltu Pakistanin Taleban on kiistänyt osallisuutensa veritekoon.

–  Terroristit yrittävät lietsoa pelkoa ottamalla kohteekseen ne, jotka suorittavat velvollisuuttaan suojelemalla Pakistania, sanoi pääministeri Shehbaz Sharif lausunnossaan.

Peshawarissa iskettiin edellisen kerran moskeijaan maaliskuussa. Tuolloin kuoli 64 ihmistä.

Pakistanin mukaan Afganistanissa uudelleen valtaan noussut Taleban-äärijärjestö ei kykene sulkemaan vuoristoista rajaseutua niin, etteivät militantit pääsisi siirtymään esteettä Afganistanista Pakistaniin.

Lue myös:

    Uusimmat