Pakarat piukoiksi – tehokkaimmat jalkatreeniliikkeet

Kesään on aikaa vielä puoli vuotta, joten nyt on hyvä hetki alkaa trimmata itseään bikinikelejä varten. Aerobic-mestari neuvoo, kuinka jalat saa kuntoon.

Kukapa ei haluaisi täydellisiä pakaroita? Jalat saa kuntoon muutamalla yksinkertaisella ja sitäkin paremmilla liikkeellä.

Tekosyynä ei voi käyttää sitä, ettei ole aina aikaa lähteä kuntosalille. Muokkaavia ja tehokkaita jalkatreenejä voi tehdä myös kotioloissa.

– Naiset pelkäävät lihaksia. Eivät ne itsestään tule. Rautaa vaan niskaan ja kyykkäilemään, aerobicin Euroopan mestari Rita Niemi kannustaa.

Kyykyt ovat tehokkain tapa muokata pakaroita ja reisiä. Leveä kyykkyasento kehittää pakaraa kaikista pyöreimmän muotoiseksi. Kyykkyjen tulee oikeasti olla syviä, ja painoa voi laittaa rohkeasti. Ole varovainen, jos sinulla on polvi- tai selkävaivoja. Kotioloissa ei yleensä ole saatavilla isoa valikoimaa painoja, joten treeniin voi tuoda vaihtelua askelkyykyillä.

Pomput ovat räjähtävyyden takia hyviä muokkaajia. Voit pompata esimerkiksi steppilaudalle tai muulle korokkeelle tai mennä kyykkyyn ja hypätä ylös. Kyykkyyn ja ylös -hyppyihin voi hyvin yhdistää esimerkiksi etunojapunnerruksia, jolloin treenaat samalla useita lihaksia.

Portaiden kävelyyn ei turhaan kannusteta, koska myös hyötyliikunta voi olla hyvää treeniä. Harjoitusta voi tehostaa jättämällä joka toisen askelman väliin ja ponkaisemalla kunnolla.

Lue myös:


AVA / Leenastiina Simola

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja