Päivi Räsänen jätti hallitukselle kirjallisen kysymyksen: "Pienten lasten mieliä ei pidä hämmentää ajatuksella, että joku olisi syntynyt väärään sukupuoleen"

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen Opetushallituksen ohjeistuksesta varhaiskasvatuksen henkilöstölle. 

Päivi Räsänen viittaa tiedotteessaan Opetushallituksen verkkosivuillaan julkaistuun sivustoon ”Toiminnallinen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnittelu”, joka toimii oppaana varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilöstölle. Myös perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää arvostelee Opetushallituksen verkkosivuilla julkaistuja ohjeita sukupuolen moninaisuudesta. Kirjoituksen otsikkona on "Lasten mielen myrkyttäminen on lopetettava".

– Erityistä huolta ovat herättäneet neuvot, joilla hämmennetään pienten lasten käsitystä omasta sukupuolestaan.  Kohdassa, jossa käsitellään tunne- ja turvataitojen vahvistamista, neuvotaan: ”Jo pienille lapsille voi kertoa, että joillakin pojilla on pimppi tai että on mahdollista kasvaa aikuiseksi naiseksi, vaikka olisikin syntymässä määritelty pojaksi", Räsänen kertoo tiedotteessaan. 

– On täysin terveen järjen vastaista, että pienen, päiväkoti-ikäisen lapsen kasvurauhaa hämmennettäisiin tällaisella pohdinnalla. Sukupuolia on edelleen lainsäädäntömmekin mukaan kaksi, mutta tytöillä ja pojilla tulee olla tilaa yksilöllisyydelle, Räsänen kertoo.

Räsäsen mielestä hallituksen tulee ohjata Opetushallitusta "pikaisesti korjaamaan varhaiskasvatusta koskevat ohjeistukset niin, että lasten kasvurauhaa ei vahingoiteta virheellisillä ohjeistuksilla". 

Kritiikkiä myös perussuomalaisten kansanedustajalta

Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää kritisoi Räsäsen tapaan muun muassa sitä, että Opetushallituksen mukaan varhaiskasvatuksessa "sukupuolen moninaisuudesta voi jakaa ikätasoisesti tietoa lapsille kertomalla esimerkiksi, että joillakin pojilla on pimppi tai on mahdollista kasvaa aikuiseksi naiseksi, vaikka olisi syntymässä määritelty pojaksi".

– Sairasta, sanon minä, Mäenpää kirjoittaa Ilkka-Pohjalaisessa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mäenpää poistettiin Seinäjoella järjestettäviltä Provinssi-musiikkifestivaaleilta lauantai-iltana. 

Poistamisen syynä oli Juha Mäenpään perjantaina julkaistu kirjoitus sanomalehti Ilkka-Pohjalaisessa. Provinssin mukaan Mäenpään kirjoitus oli ristiriidassa tapahtuman arvojen kanssa. Provinssi pyytää kutsuvieraita noudattamaan tapahtuman arvoja.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat