Paistetut silakat
- 600 g suolistettuja silakoita
- ruisjauhoja
- voita paistamiseen
- jauhettua merisuolaa
Huuhdo silakat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta ne hyvin. Pyörittele ruisjauhoissa. Ruskista voi pannulla ja paista silakoita noin 3 minuuttia/puoli keskilämmöllä. Mausta silakat jauhetulla merisuolalla.
Sitruuna-fenkolivoi
- 250 g voita
- ½ tl jauhettua kuivattua fenkolia
- 1 sitruuna
Raasta sitruunankuori pehmeään, huoneenlämpöiseen voihin ja purista mehu mukaan. Sekoita hyvin ja lisää mukaan fenkoli. Pyöritä tangoksi kelmun avulla ja laita kylmään. Leikkaa voista nappeja paistettujen silakoiden päälle.
Tilli-perunapyree
- 400 g kuorittua puikulaperunaa
- 3 dl maitoa
- 50 g voita
