Paistetut silakat
- 600 g suolistettuja silakoita
- ruisjauhoja
- voita paistamiseen
- jauhettua merisuolaa
Huuhdo silakat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta ne hyvin. Pyörittele ruisjauhoissa. Ruskista voi pannulla ja paista silakoita noin 3 minuuttia/puoli keskilämmöllä. Mausta silakat jauhetulla merisuolalla.
Sitruuna-fenkolivoi
- 250 g voita
- ½ tl jauhettua kuivattua fenkolia
- 1 sitruuna
Raasta sitruunankuori pehmeään, huoneenlämpöiseen voihin ja purista mehu mukaan. Sekoita hyvin ja lisää mukaan fenkoli. Pyöritä tangoksi kelmun avulla ja laita kylmään. Leikkaa voista nappeja paistettujen silakoiden päälle.
Tilli-perunapyree
- 400 g kuorittua puikulaperunaa
- 3 dl maitoa
- 50 g voita
- tuoretta tilliä
- suolaa ja valkopippuria
Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Valuta hyvin. Hienonna tilli ja laita kattilaan maidon ja voin kera. Anna seoksen lämmetä ja kaada perunoiden joukkoon. Käytä puunuijaa tai perunamurskainta ja valmista perunapyree muussaamalla se tasaiseksi. Tarkista suola. Muusi käy hyvin lähes kaikille kalaruoille.