Paistettua siikaa, pinaattimuusi, inkivääri-voikastike

  • 4 nahallista suomustettua siikafilettä (pientä, max 125 g)
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Leikkaa kalasta ylimääräiset osat pois. Viillota nahka.

Suolaa ja pippuroi kalat. Paista kala kuumalla pannulla oliiviöljyssä vain nahkapuolelta.

Pinaattimuusi

  • 1 pss tuoretta pinaattia
  • 8 perunaa
  • 60 g suolatonta voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä.

Kaada perunoista vesi pois. Kuori perunat kuumana.

Survo perunat kattilassa ja lisää voita. Mausta valkopippurilla ja suolalla.

Pese pinaatti. Pyöräytä pinaatti voissa erittäin kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Siivilöi ylimääräinen rasva pois. Sekoita pinaatit perunamuusin joukkoon.

Paistettua bok choyta

  • 4 bok choyta
  • 1 punainen chili
  • 1 tl seesamin siemeniä
  • 1 rkl soijaa
  • 1 lime

Grillaa chili kaasuliekillä. Kuori grillattu chili ja pilko pieneksi.

Paahda seesaminsiemenet oliiviöljyssä. Varo polttamasta siemeniä.

Lisää kattilaan bok choyt, soija, limen mehu ja pilkottu chili. Paista bok choyt kevyesti.

Aseta tarjolle.

Inkivääri-voikastike

  • 2 dl valkoviiniä
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 2 salottisipulia
  • 2 pientä lohkoa inkivääriä
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl kermaa
  • 150 g suolatonta voita

Pilko salottisipuli ja kuutioi inkivääri. Kuullota sipulit ja inkiväärilohkot oliiviöljyssä.

Lisää kattilaan valkoviini ja valkoviinietikka. Keitä kasaan. Raasta inkivääri.

Siivilöi kastike. Anna vielä kiehahtaa.

Lisää kerma. Sekoita. Lisää voita ja sekoita sauvasekoittimella.

Lisää raastettua inkivääriä. Tarkista suola.

Lue myös:

    Uusimmat