Paistettu siika ja neulapapupaistos

Paistettu siika

4:lle hengelle

  • noin 800 g siikafileitä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • valkopippuria

Kuivaa kalan nahkapuoli talouspaperilla. Lämmitä paistinpannu todella kuumaksi ja lisää pannulle oliiviöljy. Paista siikafileet nahkapuoli alaspäin kunnes kala on lähes kypsä. Ota pannu pois liedeltä ja tarjoile neulapavut. Käännä kala pannulla pariksi sekunniksi juuri ennen tarjoilua ja aseta kala papujen päälle nahkapuoli ylöspäin.

Neulapapupaistos

4:lle hengelle

  • 250 g neulapapuja
  • 2-3 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulikynttä
  • voita
  • suolaa
  • pippuria
  • ½ sitruunan mehu

Nypi neulapavuista päät pois. Esikypsennä papuja kiehuvassa vedessä 10-15 minuuttia. Pilko tomaatit ja punasipulit lohkoiksi, silppua valkosipulinkynnet. Kuumenna voi kattilassa ja lisää kaikki ainekset kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Tarkista maku ja lisää lopuksi sitruunamehu.

Resepti: Nicolas Thieulon

Lue myös:

    Uusimmat