Päistään kiinni olevat kaksoset erotettiin 12 tunnin leikkauksessa – näkivät toisensa ensi kertaa kasvotusten

Yhteenkasvaneet kaksoset irrotettiin toisistaan harvinaisella ja pitkään valmistellulla leikkauksella, kertoo muun muassa CNN

Vuoden ikäiset, takaraivostaan toisissaan kiinni syntyneet israelilaiset tyttövauvat on erotettu toisistaan leikkauksella. Tytöille tehtiin yli 12 tuntia kestänyt leikkaus Israelin Beershebassa sijaitsevassa sairaalassa viime viikolla.

Tytöt syntyivät viime vuoden elokuussa. Heidän nimiään ei ole kerrottu julkisuuteen.

"Harvinainen ja monimutkainen operaatio"

Leikkauksen suorittaneen sairaalan pediatrisen neurokirurgian yksikön johtaja Mickey Gideon kertoo uutiskanava CNN:lle, että kyseessä oli harvinainen ja monimutkainen operaatio. Se on tätä ennen tehty koko maailmassa vain noin 20 kertaa. 

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun se tehtiin Israelissa, kertoo Gideon.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Gideonin mukaan seuraavat muutamat päivät tulevat olemaan kaksosten toipumisen edistymisen kannalta kriittisiä. Mediatietojen mukaan heidän odotetaan voivan elää leikkauksen jälkeen tervettä elämää.

Kuukausia kestäneet valmistelut

Leikkausta alettiin valmistella jo useita kuukausia sitten. Muun muassa tyttöjen keuhkojen ja sydämen toimintaa ja kehitystä tarkkailtiin pitkän aikaa. Heidän päidensä ihoa venytettiin vähitellen kuukausien kuluessa vedellä täytettyjen silikonipussien avulla, jotta iho saataisiin operoitua kiinni erotusleikkauksen jälkeen. 

Lääkärit suunnittelivat leikkausta etukäteen käyttäen apunaan 3D-malleja ja virtuaalitodellisuusteknologiaa. Mukana oli monen eri alan asiantuntijoita. Kaiken kaikkiaan operaatioon osallistui 50 sairaalan työntekijää.

Yhteenkasvaneet kaksoset ovat erittäin harvinaisia, kertoo Minnesotan yliopisto. Erityisen harvinaista on se, että kaksoset ovat kasvaneet yhteen pään kohdalta. 

Lue myös:

    Uusimmat