Mainos

Painepesuri aiheutti miehen kuoleman

Porin käräjäoikeus on käsittellyt korkeapainepesurin aiheuttamaa työmiehen kuolemaa. Kolmea miehen työnantajan edustajaa syytetään kuolemantuottamuksesta ja kahta heistä lisäksi työturvallisuusrikoksesta.

Syyttäjä vaatii syytetyille tuntuvia sakkorangaistuksia. Kuolleen omaiset puolestaan vaativat yhteensä 25 000 euron korvauksia.

Onnettomuus sattui marraskuussa 2005, kun ISS Teollisuuspalvelut Oy:n työntekijänä ollut raumalaismies puhdisti putkistoa korkeapainepesurilla Kemira Pigments Oy:n tehtaalla Porin Pihlavassa. Kesken työn pesurin suutin irtosi ja sinkoutui miehen kasvoihin. Mies kuoli nopeasti vamman aiheuttamaan rajuun verenvuotoon.

Syyttäjän mukaan työnantajalla olisi pitänyt olla järjestelmä vaarallisen laitteen tarkastamiseen. Työntekijän vastuulle kuului suuttimen silmämääräinen tarkastus ja suuttimen kiinnityksen varmistus. Näin oli myös toimittu.

Tästä huolimatta suutin oli irronnut kierteineen irti. Syyttäjä katsoi laitteen heikon kunnon olleen työnantajan vastuulla ja korosti työnantajan erityistä velvollisuutta tarkastaa vaaralliset laitteet.

Syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Heidän avustajansa mukaan suuttimen turvallisuutta ei olisi enempää voinut varmistaa. Laitteeseen oli tehty määräaikaistarkastus kolme kuukautta ennen onnettomuutta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.