Mainos

Paholaisen kellari

Casillero de Diablo tarkoittaa paholaisen kellaria. Casillero del Diablon pääviiinintekijä Marcello Papa valitiiin vuoden viinintekijäksi Chilessä vuonna 2005.

Casillero del Diablo -viinin nimen historia tulee yli 100 vuoden takaa, jolloin viininviljelijä Don Melchor de Concha y Toro otti omista viineistään itselleen erinomaisen viinierän ja varastoi sen kellareihinsa. Pian hän huomasi, että kellareista katoaa viiniä. Suojellakseen viininsä hän levitti kyläläisten keskuuteen huhua kellareissa asuvasta paholaisesta ja näin viinit säilyivät.

Concha y Toro -viinitalo

Don Melchor de Concha y Toro toi vaimonsa kanssa Ranskan Bordeaux’sta ensimmäiset viiniköynnökset Chileen vuonna 1883. Pariskunta perusti viinitalon Maipon laaksoon lähelle Chilen pääkaupunkia, Santiagoa. Tällä alueella on edelleen La casona de Pirque, joka toimii nykyisin vierailukeskuksena viinin ystäville. Talossa sijaitsevat myös Casillero del Diablon kuuluisat viinikellarit.

Concha y Torosta on kasvanut merkittävin chileläinen viinin tuottaja. Maailman viinitalojen joukossa se on kahdeksanneksi suurin. Concha y Toro on kehityksen kärjessä oleva viinitalo, joka tuottaa sekä suuria viinimerkkejä että huipputasoisia yhden tarhan viinejä. Talon lippulaivaviini on Don Melchor, joka on saanut parhaimmat Wine & Spectator-lehden chileläiselle viinille antamat pisteet. Muita viinimerkkejä ovat Sunrise, Frontera, Trio, Marques de Casa Concha sekä Terrunyo. Concha y Toron viinitalon vahvuuteena ovat omat tarhat Chilen keskuslaakson tärkeimillä viinialueilla. Näin viinit voidaan tuottaa tarkan kontrollin alla pääosin omista rypäleistä.

Tuotteet:

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc - kevyttä kesän parsalle ja äyriäisille

Viinin raikkaassa tuoksussa on sitrushedelmiä, nokkosta, karviaismarjaa ja aavistus persikkaa. Sen maku on kuiva ja hienostunut, tasapainoinen ja raikkaan hapokas sisältäen sitruunan, tuoreen ruohon ja karviaismarjan aromeja. Sauvignon Blanc-viini tulee Central Valleyn ala-alueilta Maipo, Maule ja Casablanca.

Viini on raikkautensa ja sitruunaisen arominsa puolesta sopiva kumppani ostereille ja muille äyriäisille sekä kevyille kalaruoille. Se on myös miellyttävä aperitiivijuoma.

Alko tuotenumero 571057, hinta 9,99 €

Casillero del Diablo Chardonnay - klassikkorypäleen runsas ruokaviini

Viinissä on runsas ja hedelmäinen tuoksu, jossa on vivahdus ananasta, sitrusta sekä vihreää omenaa. Maussa on tuoksun hedelmäaromeja sekä hiven vaniljaa. Viini on hennosti tamminen, keskitäyteläinen ja raikkaan hedelmäinen.

Viini sopii kumppaniksi grillatulle lohelle ja kermaisille kalaruoille, kanalle ja porsaanlihalle.

Alko tuotenumero 008064, hinta 9,99 €

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon - planeetan paras!

Viinin tuoksussa on kirsikkaa, herukkaa, kypsää luumua ja vaniljaa sekä hieman tammen sävyä. Runsaan täyteläinen, mausteinen ja herukkainen viini jättää miellyttävän jälkimaun, jossa on pehmeät tanniinit. Viiin rypäleet tulevat Concha y Toron kolmelta eri tarhalta, jotka sijaitsevat kukin eri laaksossa. Jokaisen alueen viini on kypsytetty yli 8 kuukautta tammitynnyreissä erikseen ennen sekoitusta ja antavat kukin viinille oman vivahteensa erilaisesta maaperästä sekä ilmastosta.

Viini sopii kumppaniksi isolle riistalle, naudanlihalle sekä juustoille.

Alko tuotenumero 006206, hinta 9,99 €

Casillero del Diablo Pinot Noir - trendirypäleen runsaampi versio

Viinin monipuolisessa tuoksussa on mansikkaa, vadelmaa ja paahteista ranskalaista tammea. Maku on keskitäyteläinen, pehmeän marjaisa ja miellyttävästi hapokas. Tämä Pinot Noir tulee Casablanca Valleyn alueelta. Se on kokonaan kypsytetty ranskalaisessa tammessa .

Casillero del Diablo Pinot Noir sopii muun muassa ankan, pienriistan, porsaanlihan ja Camembert-juuston kumpaniksi.

Alko tuotenumero 441867, hinta 9,99 €

Casillero del Diablo Shiraz - täyteläistä pippurisuutta Pirun kellarista

Viinin tuoksu on täynnä tummia marjoja, luumua, suklaata ja pippuria sekä hiven amerikkalaisen tammitynnyrin antamaa vaniljaa. Maku on täyteläinen, pyöreä sekä suuntäyttävä ja pehmeän tanniininen. Tämän Syrah-viinin rypäleet on poimittu Maulen, Rapelin ja Maipon laaksoista. Se on kokonaan kypsytetty amerikkalaisessa tammessa 6-8 kuukauden ajan.

Casillero del Diablo Syrah sopii erinomaisesti mausteisen naudanlihan, lampaan ja ison riistan kumppaniksi.

Alko tuotenumero 466207, hinta 9,99 €

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.