Paholaisen kastike

Marja kysyi paholaisen kastikkeen ohjetta ja tässä se nyt tulee kaikkien kokeiltavaksi ja maisteltavaksi. Kati Nappa valmisti kastikkeen kalan seuraksi jokin aika sitten, mutta yhtä lailla kastiketta voi käyttää salaatin, broilerin tai lihan lisäkkeeksi tai vaikka kasvisten dippaamiseen. Nimensä kastike on saanut pikemminkin värinsä kuin tulisuutensa ansiosta.

Paholaisen kastike

4-6 valkosipulin kynttä
1 keskikokoinen sipuli
1 punainen paprika
3-5 rkl sokeria
3 rkl ketsuppia
3 rkl sinappia
3 rkl valkoviinietikkaa
basilikaa
mustapippuria
3 dl rypsiöljyä
(rasvatonta jugurttia)

Kuori ja paloittele sipulit. Puhdista paprika kannasta ja siemenistä ja paloittele muutamaan osaan. Laita kaikki aineet öljyä lukuunottamatta monitoimikoneeseen (tai valmista kastike sauvasekoittimella) ja hienonna tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Kastike säilyy kylmässä useita päiviä ja se sopii niin liha, kalan, broilerin kuin salaatinkin kanssa tarjottavaksi. Voit ohentaa ja laimentaa kastiketta esim. maustamattomalla rasvattomalla jugurtilla, vedellä tai hedelmämehulla.

Lue myös:

    Uusimmat