Pahoissa vaikeuksissa oleva Ferrari muutti käytäntöjään – vaikutusta myös Kimi Räikköseen

F1-kauteen isona ennakkosuosikkina lähtenyt, mutta pahoissa vaikeuksissa ollut Ferrari on kääntänyt päälaelleen yhden ison käytäntönsä. Ferrari tuo tänä viikonloppuna Barcelonaan ison moottoripäivityksen, jota ei suinkaan asenneta ensin sen asiakastalleille.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 10.-12.5.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vaan päinvastoin.

Aiemmin Ferrari on istuttanut moottoripäivitykset ensin asiakastalliensa autoihin, minkä jälkeen se on ottanut testikokemuksien perusteella päivitykset itse tehdastallin käytettäväksi.

Nyt tehty muutos vaikuttaa muun muassa Kimi Räikkösen edustamaan Alfa Romeoon, joka ei saa Ferrarin toisen tehdastallin, Haasin kanssa uusia voimalähteitä Barcelonan viikonlopulle.

– Viime vuonna tilanne oli päinvastainen. Silloin toki kaikki sanoivat, että ”miksi tuo tehdään noin”? Noh, nyt se menee päinvastaisesti. He kuitenkin kysyivät, että käykö tämä meille ja olemme ihan sujut sen kanssa, Haasin tallipäällikkö Gunther Steiner totesi Espanjan GP:n viikonlopun alussa.

Haas ja Alfa Romeo saavat päivitetyt voimalähteet käyttöön joko seuraavaan kisaan Monacoon tai sitä seuraavaan, Kanadan viikonlopulle.

Ferrarille on tullut kiire päivityksen kanssa, sillä italialaistalli on ottanut osumaa alkukaudella MM-taistelussa. Mercedes on napsinut neljästä kisasta neljä kaksoisvoittoa, kun taas Ferrari on ajautunut erinäköisten virheiden partaalle.

Lue myös:

    Uusimmat