Pahoin hakattu uhri saattoi virua asunnossaan kaksi päivää ennen kuolemaansa – makasi väkivallan hetkellä puolustuskyvyttömänä sängyssä

12:07

Jyväskylän Palokan henkirikoksesta syytetty kiistää väkivallan. Uhria oli syyttäjän mukaan muun muassa potkittu sekä hakattu nyrkeillä ja eri esineillä.

Syyttäjä vaatii kymmenen vuoden vankeustuomiota miehelle, jota epäillään Jyväskylän Palokassa talvella tapahtuneesta henkirikoksesta.

Viisikymppistä uhria oli syyttäjän mukaan hakattu nyrkeillä ja eri esineillä sekä potkittu eri puolille kehoa.

Väkivallasta oli aiheutunut ruhjeita muun muassa kasvoihin ja sydämeen. Lisäksi uhrilla todettiin useita luunmurtumia, haastehakemuksessa sanotaan.

Miehet olivat syyttäjän mukaan viettäneet yhdessä aikaa ja päätyneet uhrin asunnolle. Väkivallan hetkellä uhri oli maannut sängyssä ja ollut päihtymyksen takia puolustuskyvytön, syytteessä sanotaan.

Syytetty kiistää syytteen taposta. Puolustuksen kirjallisessa ennakkovastauksessa sanotaan, ettei syytetty ole kohdistanut uhriin minkäänlaista väkivaltaa.

Uhri löydettiin kuolleena noin viikon päästä pahoinpitelystä

Todisteena oikeudenkäynnissä on muun muassa asunnossa olleesta peitosta ja uhrin yllä olleesta paidasta löydetyt kengänjäljet. Lisäksi ainakin yksi todistaja on kertonut kuulleensa asunnosta huutoja ja tappouhkauksia.

Uhrin pahoinpitelemisen jälkeen syytetty oli syyttäjän mukaan poistunut paikalta ja jättänyt uhrin asuntoon. Syyttäjän mukaan on epäselvää, kuoliko uhri samana päivänä vai jopa kaksi päivää pahoinpitelyn jälkeen.

Uhri löydettiin kuolleena asunnostaan noin viikko pahoinpitelyn jälkeen, kun hänen omaisensa olivat huolestuneet.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja