Mainos

Pahimmista peloista eroon virtuaalitodellisuuden avulla – uskaltaisitko kokeilla?

Virtuaalilasien avulla olisi mahdollista päästä eroon peloistaan.

Joka kolmas suomalainen kärsii jostakin fobiasta, selviää Samsungin teettämästä tutkimuksesta. Eniten pelkotiloja aiheuttavat Samsungin selvityksen mukaan käärmeet, oksentaminen, yleisön edessä puhuminen, korkeat paikat ja hämähäkit.

Yli puolet tutkimukseen osallistuneista haluaisi helpottaa pelkojaan, mutta ei tiedä, miten.

Lähes kolmannes ei uskonut, että heidän pelkojaan voisi lievittää ollenkaan.

– Pelko on epämiellyttävä tunne, jonka taustalla on kokemus uhasta. Tunne ei ole riippuvainen siitä, onko uhka todellinen vai ei. Kognitiivisen käyttäytymisterapian mukaan pelkotiloja voidaan lievittää asteittain. Pelko vähenee, kun yksilö altistuu pelkonsa kohteelle ja oppii sietämään sitä, kertoo psykologi Stefan Deak Samsungin tiedotteessa.

Tutkimuksen mukaan yli puolet vastanneista olisi valmis kohtaamaan pelkonsa, jos se auttaisi heitä pääsemään peloista eroon.

Samsung yhdessä ruotsalainen innovaatioyritys Vinnovan kanssa ovat tutkineet, miten ihmisten pelkoja voitaisiin lievittää yhdistämällä psykologiaan VR-teknologiaa. Niin ikään ruotsalainen startup-yritys Mimerse kehitti tästä Itsy-nimisen sovelluksen, joka käyttää hyväksi kognitiivisen käyttäytymisterapian metodeita ja altistaa käyttäjän pelkonsa kohteelle.

Sovellus toimii yhdessä Samsungin virtuaalilasien kanssa. Lupausten mukaan sovellus lievittää pelkoja kolmessa tunnissa.

Näitä suomalaiset pelkäävät:

 1. Käärmeitä (46 %)
 2. Oksentamista (41 %)
 3. Yleisön edessä puhumista (31 %)
 4. Korkeita paikkoja (29 %)
 5. Hämähäkkejä (29 %)


Lähde: Samsung

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.