Paavo Arhinmäki vasemmistoliiton pormestariehdokkaaksi Helsingissä – nostaa esiin lähiöiden palvelut, kohtuuhintaisen asumisen ja luonnon

9:18
MTV:n Uutisaamussa pohdittiin paavo Arhinmäen pormestariehdokkuutta viime kuussa.

Helsingin vasemmistoliitto on asettanut syyspiirikokouksessaan Paavo Arhinmäen pormestariehdokkaaksi ensi vuoden kuntavaaleihin. Piirihallituksen esitykseen perustuva päätös oli yksimielinen.

Helsingin vasemmistoliitto ilmaisee tiedotteessa huolensa siitä, että julkinen keskustelu Helsingin kuntavaaleista keskittyy liikaa pormestarin valintaan.

– Kuntavaaleissa äänestetään valtuutettuja, ei pormestaria. Kaupunginvaltuusto on vaalien välillä kaupungin korkein päättävä elin ja kuntavaaleissa valittavat valtuutetut valitsevat pormestarin ja muut päätöksentekijät, tiedotteessa korostetaan.

Paavo Arhinmäki itse nostaa kommentissaan esiin lähiöiden palvelut, kohtuuhintaisen asumisen sekä luonnon huomioinnin rakentamisen yhteydessä.

– Suurin osa meistä helsinkiläisistä asuu lähiöissä. Lähiöiden ääni kuuluu kuitenkin liian vaimeana Helsingin päätöksenteossa. Tarvitaan lähiöpormestari, joka huolehtii lähiöiden palveluista: päiväkodeista, kouluista, kirjastoista, terveysasemista ja lähiliikuntapaikoista, Arhinmäki sanoo.

Pormestarin valitsee Helsingin kaupunginvaltuusto.

Pormestariehdokkuuksistaan ovat ilmoittaneet aiemmin Nasima Razmyar (sd.), Jussi Halla-aho (ps.) ja Harry Harkimo (liik.). Istuva pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ei hae jatkoa pestilleen.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja