Päänsärkyä ja väsynyt olo? Syyllinen voi yllättää

Hampaiden narskuttelu on yöllinen vaiva, josta kärsivä ei itse tiedä ongelmasta mitään.

Kokeile purulihaksiasi – ovatko ne arat? Mikäli vastaus on kyllä, voit hyvin todennäköisesti purra hampaitasi yhteen öisin ja huomaamattasi myös päiväsaikaan. Kireät leuat aiheuttavat muun muassa hammas- ja korvasärkyä, päänsärkyä, väsymystä ja huimausta. Avun löydät kiireettömämmästä elämästä ja hammaslääkäriltä, mutta myös oman mielesi treenaamisesta.

Hakeudu hammaslääkärin juttusille, sillä hän pystyy auttamaan sinua parhaiten. Kokeile myös näitä rentoutusharjoituksia, jotka voivat helpottaa ongelmaa.

Kokeile tätä rentoutusharjoitusta ennen nukkumaanmenoa

Tee samaa rentoutusharjoitusta riittävän pitkään, jotta se opit sen kunnolla. Mitä tottuneempi kehosi on tietynlaiseen harjoitteeseen, sitä nopeammin pystyt sitä hyödyntämään.

1. Aloita kuvittelemalla leukasi mahdollisimman kevyeksi, rennoksi ja lämpimäksi. Painele sitä sen jälkeen nyrkkiesi avulla melko voimakkaasti – onhan kyse voimakkaasta kehonosasta.

2. Tartu leukalihaksiisi ja venyttele niitä sormiesi avulla nostamalla kevyesti. Hiero sen jälkeen leukasi kunnolla kämmeniesi ja sormiesi avulla.

3. Venyttele sen jälkeen rintakehääsi ja käsiäsi: Vedä kädet taaksesi ja työnnä rintakehää eteen.

4. Mene makuuasentoon ja kuvittele leukasi lisäksi myös rintakehäsi mahdollisimman rennoksi ja kevyeksi. Kun tämä onnistuu, siirry jäsen jäseneltä kehoasi eteenpäin, kunnes koko vartalosi on täysin rento.

5. Rentoutuneessa tilassa on helppo nukahtaa, mutta mikäli päivää on vielä jäljellä ja rentoudut saadaksesi lisää energiaa, kuvittele koko kehosi mahdollisimman painavaksi ja lämpimäksi harjoituksen jälkeen. Pysy hetken aikaa liikkumattomana ja nauti olotilastasi. Herättele sen jälkeen itsesi hiljalleen heiluttelemalla vaikka ensin sormenpäitä – harjoituksen jälkeen olosi tuntuu siltä, kuin olisit juuri herännyt kunnon nokosilta!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja