Pääministeri Sanna Marin toppuuttelee koronaviruksen villitsemiä himohamstraajia: "En epäile etteikö kaupoissa olisi tavaraa huomennakin"

5:26
Sanna Marin vieraili hyväntuulisena torstaina Kymmenen uutisissa.

Hallitus kävi eilen Säätytalolla eduskuntapuolueiden kanssa perusteellista keskustelua koronaviruksen tämänhetkisestä tilasta sekä siitä, onko Suomessa tarvetta entistä voimakkaampiin toimiin koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Video: Näin pääministeri Sanna Marin (sd.) perusteli sitä, miksei Suomessa vielä toistaiseksi ryhdytä järeämpiin toimenpiteisiin koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Keskustelun jälkeen pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi medianedustajille, ettei päätöstä valmiuslain käyttöönotosta saatu vielä aikaiseksi. Hän totesi, että Suomen varautuminen koronavirusepidemiaan on ollut tähän asti hyvää ja on sitä myös jatkossakin. 

– Meillä on olemassa yhteiskunnassa pandemiasuunnitelma, meillä on olemassa yhteiskunnassa varautumissuunnitelmia, eli jo tällä hetkellä on toimittu tilanteen vaatimalla tavalla, Marin vakuuttaa. 

"Haluan rauhoittaa ihmisten mieliä"

Pääministeri Marin totesi muun muassa eilisessä Kymmenen uutiset -lähetyksessä, ettei Suomi ole vielä niin kriittisessä tilanteessa, että kouluja ja päiväkoteja täytyisi sulkea kaikkialla tai ihmisten liikkumista pitäisi alkaa rajoittaa järeämmillä toimilla. 

Hän rauhoitteleekin pahimpia hysteerikkoja. 

– Haluan rauhoittaa ihmisten mieliä. Ymmärrän, että tämä tilanne aiheuttaa huolta, aiheuttaa varmasti pelkoa – se on luonnollista ja se on ymmärrettävää, mutta haluan kyllä rauhoittaa ihmisten mieliä sillä, että tämä yhteiskunta tästäkin tilanteesta selviää, pääministeri muotoili eilen toimittajille Säätytalolla pidetyn kokoontumisen jälkeen.

Marin sanoo, että koska suomalaiset ovat järkevää ja viisasta kansaa, hän haluaa luottaa siihen, että ihmiset noudattavat niin hallituksen eilen antamia kuin terveysviranomaisten aiemmin laatimia suosituksia ja ohjeita. 

Marin toppuuttelee hamstraajia

Koronavirustapaukset, ja niiden myötä myös virukseen liittyvä uutisointi, ovat lisääntyneet kiihtyvällä tahdilla viime päivien aikana. Niin sanottu koronapelko onkin näyttäytynyt julkikuvassa muun muassa tyhjinä kaupan hyllyinä, kun ihmiset hamstraavat elintarvikkeita koteihinsa mahdollista koronakaranteenia silmällä pitäen.

Vaikka pääministeri ymmärtääkin koronavirusepidemian aiheuttaman huolen, hän vakuuttaa hamstraajille, että Suomella on tilanne hallinnassa.

– Minun käsitykseni on se, että meillä kuitenkin elintarvikehuolto tällä hetkellä toimii ja en epäile etteikö kaupoissa olisi tavaraa huomennakin saatavissa, hän tokaisee. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja